Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Tapparakadulla alkaa alikulun rakentaminen – kiertotie käyttöön syyskuussa

Lahden kaupunki

Tapparakadulla alkaa alikulun rakentaminen – kiertotie käyttöön syyskuussa

Tiedote.
Julkaistu: 19.08.2016 klo 09:31
Julkaisija: Lahden kaupunki

Launeen päiväkodin vieressä Tapparakadulla alkaa Lähteenpolun alikulkukäytävän rakentaminen. Kiertotie otetaan käyttöön syyskuussa, jonka jälkeen alkaa siltakaivannon kaivu ja alikulkukäytävän rakentaminen.

Uuden alikulkukäytävän myötä kävelijät ja pyöräilijät saavat turvallisen yhteyden vilkkaan Tapparakadun läpi.

Alueella on toistaiseksi rakennettu vesihuolto- ja kaukolämpölinjoja. Alikulkukäytävän rakentaminen alkaa Tapparakadun pohjoispuolella vesijohto- ja viemäritöillä. Autoille ja kevyelle liikenteelle rakennetaan päällystetty kiertotie, jotta varsinaista siltakaivantoa päästään kaivamaan auki.

Samassa urakassa rakennetaan myös Launeen päiväkodin eteen meluseiniä, joilla vaimennetaan Tapparakadun liikennemelun vaikutuksia päiväkodissa ja sen lähialueilla.

Rakennustöitä tehdään vuoden loppuun saakka. Tavoitteena on, että Tapparakadun liikenne palautuisi kiertotieltä takaisin nykyiselle ajoradalle joulukuun aikana.

Kiertotien purkamisen jälkeen saadaan myös Lähteenpolun viimeinen osa rakennettua ja viimeisetkin kevyen liikenteen väliaikaiset liikennejärjestelyt voidaan purkaa.

Kokonaisuudessaan urakka valmistuu keväällä 2017. Kohteen pääurakoitsijana toimii Destia Oy.

Lisätiedot:

Katupäällikkö Mika Lastikka,
mika.lastikka@lahti.fi, p. 050 63891

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs