Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Talousillassa keskustellaan Lahden tulevaisuudesta

Lahden kaupunki

Talousillassa keskustellaan Lahden tulevaisuudesta

Tiedote.
Julkaistu: 05.10.2016 klo 12:35
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupunginjohtajan ehdotus ensi vuoden talousarviosta julkaistaan tiistaina 11.10.2016. Ehdotus esitellään samana iltana asukkaille FellmanniCampuksen auditoriossa klo 18 alkaen.

Kaikille avoimessa talousillassa Jyrki Myllyvirta käy lyhyesti läpi merkittävimmät talouteen vaikuttavat asiat, mm. investoinnit, verot, palveluverkon parannukset ja rakennushankkeet. Tilaisuudessa myös avataan hyvinvointikuntayhtymän perustamisen vaikutukset kaupungin toimintaan ja tehtäviin. Kysymyksille ja keskustelulle on varattu aikaa.

Talousiltaa voi seurata myös suoran verkkolähetyksen kautta. Myllyvirralle voi lähettää tilaisuuden aikana kysymyksiä kaupungin Facebook-sivulla tai Twitterissä #lahtitalous -aihetunnuksella.

Maksujen korotus kiinnosti Porukassa

Lahtelaisia on aktivoitu talousteemaan Porukka-mobiilisovelluksen avulla. Porukassa ja kaupungin verkkosivuilla kysyttiin lahtelaisten mielipiteitä erilaisiin säästökeinoihin, kysymykset käsittelivät mm. palvelumaksujen korottamista, aukioloaikojen supistamista ja palveluiden tason heikentämistä. Kyselyllä myös kartoitettiin kuntalaisten halukkuutta verokorotuksiin ja lainanottoon. Kyselyyn vastasi noin 700 henkilöä ja yksittäisiä vastauksia kertyi tuhansia. Mielipiteet eri säästökeinojen kesken jakautuivat tasaisesti. Eniten puoltavia ääniä sai maksujen korotus, mutta vastaajat eivät kaihtaneet velanottoakaan. Kysely päättyy 5.10. klo 14.00.

Kaupunginjohtajan talousarvioehdotus käsitellään kaupunginhallituksessa 7.-9.marraskuuta. Kaupunginvaltuusto tekee muutokset, äänestää ja päättää vuoden 2017 talousarvion ja vuosien 2017—2019 taloussuunnitelman 28.11.2016.

Lisätiedot
viestintäpäällikkö Heini Moisio, 050 3838 6504

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs