Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Tädin toive toi koululaiset teatteriin

Lahden kaupunki

Tädin toive toi koululaiset teatteriin

Tiedote.
Julkaistu: 11.12.2015 klo 14:03
Julkaisija: Lahden kaupunki

Kasakkamäen koulun 1. ja 2. luokan oppilaat pääsivät katsomaan Pinokkio-näytelmän osana kaupungin 1+10 unelmaa –kampanjaa. Tämänpäiväinen teatterivierailu oli kahden Kasakkamäen koulun oppilaan tädin toive. Näytelmää oli katsomassa lähes 90 oppilasta opettajineen.

Kaupungin kulttuuriohjelma vie koululaiset vuosittain eri kulttuurikohteisiin. Keväällä Pinokkio-näytelmän pääsevät katsomaan Lahden kolmasluokkalaiset.

Kulttuuriohjelma kouluissa vuodesta 2009
Lahden kaupungin peruskoululaiset tutustuvat kaupungin kulttuurikohteisiin säännöllisesti perusopetuksen kulttuuriohjelman mukaan. Omaan kotikaupunkiin tutustumisen lisäksi tavoitteena on kulttuurin ja taiteen tasa-arvoinen saavutettavuus hallituksen kärkihankkeiden mukaisesti.

Myös elokuussa 2016 voimaan astuvassa perusopetuksen uudessa opetussuunnitelmassa mainitaan kuntien omat kulttuurikasvatussuunnitelmat. Lahdessa tällainen on ollut jo syksystä 2009 alkaen. Vuodesta 2014 lähtien maakunnallinen lastenkulttuurikeskus Efekti on kutsunut kulttuuriohjelmaan kuuluviin konsertteihin oppilaita myös yhdeksästä muusta Päijät-Hämeen kunnasta.

Kulttuuriohjelma sisältää konsertti-, teatteri-, museo- ja kirjastokäyntejä sekä muotoilutyöpajan. Jokainen oppilas vierailee vuosittain vähintään yhdessä kulttuurikohteessa. Yhteensä koululaiskäyntejä kertyy vuosittain noin 10 000. Ensi vuonna kulttuuriohjelman kävijämäärät kasvavat entisestään Lahden ja Nastolan yhdistymisen myötä.

Liitteenä kuva Kasakkamäen koululaisista teatterissa, kuvaaja: Lassi Häkkinen.

Lisätietoja: 
kulttuuriohjelmasta
Susanna Koponen
Kulttuuriohjelman koordinaattori
050 398 5775

 

1+10 unelmaa –kampanjasta
Heini Moisio
viestintäpäällikkö
050 383 6504

 

Liitetiedostot

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs