Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Svara på Åbo stads säkerhetsenkät och påverka

Turun kaupunki

Svara på Åbo stads säkerhetsenkät och påverka

Pressmeddelande.
Publicerad: 15.09.2016 kl. 14:02
Utgivare: Turun kaupunki

Ser du inte en bil som kommer körande från vänster i korsningen eftersom sikten skyms av ett buskage? Blir du störd av återkommande skadegörelse och stölder i ditt bostadsområde? Är du rädd för att röra dig ensam sent på kvällarna? Vet kommuninvånaren hur han eller hon kan påverka sin egen och näromgivningens säkerhet?

Åbo stad ordnar en säkerhetsenkät som alla invånare kan delta i. Avsikten är att lokalisera de områden i Åbo som upplevs som trygga och otrygga. Dessutom försöker staden åstadkomma en öppen diskussion om säkerheten.

Resultaten från enkäten ger staden förstahandsuppgifter som används för att utveckla säkerheten. De används också som stöd för planeringen av Åbo stads säkerhetsplan. Efter det att undersökningen har avslutats arkiveras materialet utan identifieringsuppgifter i Åbo universitets dataarkiv för användning i forskningssyfte.

Nu har varje Åbobo möjlighet att påverka. Att ta hand om säkerheten gäller inte bara polisen och räddningsmyndigheterna utan vi alla kan bidra till säkerheten.

Du kan svara på enkäten elektroniskt på adressen www.turku.fi/sv/sakerhetsenkat. Du kan också fylla i en pappersenkät på Åboservicen (Puolalagatan 2) och på huvudbiblioteket.

Enkäten kan besvaras under tiden 14. - 30.9.2016. Alla svar behandlas anonymt. Du behöver inte logga in för att svara på enkäten.

Det tar cirka 5–10 minuter att fylla i enkäten.

Ytterligare information:

Riskhanteringschef Heikki Vähäkuopus, Åbo stad, tfn 044 9073 588, heikki.vahakuopus@turku.fi

Upptäck resten av företagets pressmaterial

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs