Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Statsrådet har godkänt statsandelsreformen

Valtiovarainministeriö

Statsrådet har godkänt statsandelsreformen

Pressmeddelande.
Publicerad: 17.04.2014 kl. 13:35
Utgivare: Valtiovarainministeriö

Statsrådet beslutade den 17 april regeringens förslag till innehåll i reformen av statsandelssystemet. Efter detta övergår förslaget till riksdagen. Målet är att riksdagen ska fatta beslut om reformen under sin vårsession 2014. Den nya lagstiftningen ska träda i kraft vid ingången av år 2015.

Innehållet i reformen godkändes den 10 april i ministerarbetsgruppen för förvaltning och regionutveckling (Halke). Förslaget har utarbetats med hänsyn till kommunernas och andra utlåtandegivares feedback.

Meddelande 10.4  

Ytterligare information:

Arno Miettinen, utredare, tfn 02955 30440
Markku Nissinen, finansråd, tfn 02955 30314
Arto Salmela, konsultativ tjänsteman, tfn 02955 30377
Ville Salonen, konsultativ tjänsteman, tfn 02955 30388

Finansministeriet (FM) är en del av statsrådet. Ministeriet bereder regeringens ekonomiska politik och finanspolitik samt statsbudgeten, och är också expert inom skattepolitiken. Ministeriet svarar också för beredningen av finansmarknadspolitiken samt för utvecklandet av statens arbetsgivar- och personalpolitik och den offentliga förvaltningen. Finansministeriet svarar dessutom för utvecklandet av lagstiftning som gäller kommunförvaltningen samt av kommunekonomin. Ministeriet deltar även i Europeiska unionens och flera internationella organisationers verksamhet.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs