Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Statrådet beslutade om sammanslagningen av Kuopio och Maaninka

Valtiovarainministeriö

Statrådet beslutade om sammanslagningen av Kuopio och Maaninka

Pressmeddelande.
Publicerad: 13.03.2014 kl. 13:30
Utgivare: Valtiovarainministeriö

Statsrådet fattade den 13 mars 2014 ett beslut om sammanslagning av Kuopio stad och Maaninka kommun. Maaninka kommun upplöses och går samman med Kuopio stad.

Beslutet baserar sig på ett sammanslagningsavtal som båda kommuners fullmäktige antog den 12 november 2012.

 Den nya staden Kuopio har 108 962 invånare efter sammanslagningen, och kommunen är finskspråkig. Den nya staden Kuopio hör i fråga om den statliga regional- och lokalförvaltningen samt den regionindelning som iakttas inom Europeiska unionens verksamhet till samma förvaltningsområden som nuvarande Kuopio stad.

Statsrådet måste fatta besluten om ändring av kommunindelningen före utgången av juni om ändringarna ska träda i kraft vid ingången av nästa år.  

Ytterligare information:

Anu Hernesmaa, konsultativ tjänsteman, tfn 02955 30027

Finansministeriet (FM) är en del av statsrådet. Ministeriet bereder regeringens ekonomiska politik och finanspolitik samt statsbudgeten, och är också expert inom skattepolitiken. Ministeriet svarar också för beredningen av finansmarknadspolitiken samt för utvecklandet av statens arbetsgivar- och personalpolitik och den offentliga förvaltningen. Finansministeriet svarar dessutom för utvecklandet av lagstiftning som gäller kommunförvaltningen samt av kommunekonomin. Ministeriet deltar även i Europeiska unionens och flera internationella organisationers verksamhet.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs