Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Staden fick fem tävlingsförslag om byggplatsen på Fiskstranden

Vaasan kaupunki

Staden fick fem tävlingsförslag om byggplatsen på Fiskstranden

Pressmeddelande.
Publicerad: 06.10.2016 kl. 12:44
Utgivare: Vaasan kaupunki

Vasa stad arrangerade en kvalitetstävling om byggplatsen på Fiskstranden under tiden 1.6–30.9.2016. Tävlingstiden har gått ut och staden fick in fem tävlingsförslag. Ett förslag om vinnare i tävlingen kommer att läggas fram för stadsstyrelsen för beslutsfattande i november.

Platsen kommer att överlåtas till den lämpligaste samarbetspartnern med syftet att utveckla och förverkliga byggplatsen. Den nuvarande fiskhallsbyggnaden kommer att ersättas med en ny affärsbyggnad.

Enligt tekniske direktören Markku Järvelä uppfyller flera av bidragen tävlingsprogrammets kvalitetskrav.

– Juryn har preliminärt granskat förslagen och kommer att studera dem mera ingående under de närmaste veckorna. Vi överväger ett möte där tävlingsdeltagarna har möjlighet att presentera sina förslag för juryn. Vi är nöjda med tävlingsbidragen och tror att det bland förslagen finns en tillräckligt bra och utvecklingsbar plan, säger Järvelä.

Ett förslag om vinnare i tävlingen kommer att läggas fram för stadsstyrelsen för beslutsfattande i november.

Finslipningen av detaljplanen och den fortsatta bearbetningen av det vinnande tävlingsförslaget kommer att ske i samarbete med vinnaren, berättar planläggningsarkitekt Kati Vuohijoki.

Syftet med tävlingen är att få en så högklassig plan, genomförare och affärsidé/ett så högklassigt servicekoncept som möjligt för objektet. Tävlingsbidrag kunde lämnas in av exempelvis företagare eller byggherrar eller byggföretag som sköter förverkligandet. Tävlingen är en del av en mera omfattande utveckling av strandområdena i centrum.

Ytterligare upplysningar ger:

teknisk direktör Markku Järvelä, tfn 040 135 4958
planläggningsarkitekt Kati Vuohijoki, tfn 040 508 1003

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

www.vasa.fi

Upptäck resten av företagets pressmaterial

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs