Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Seniorikansalaisten ääni kuuluville hyvinvointipalvelujen kehittämisessä

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Seniorikansalaisten ääni kuuluville hyvinvointipalvelujen kehittämisessä

Tiedote.
Julkaistu: 21.02.2014 klo 12:12
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Ikääntyvä väestö halutaan ottaa vahvemmin mukaan ikääntyville suunnattujen sosiaali- ja terveyspalvelujen kehittämisessä.

Aktiivisen ikääntymisen ajattelutavan mukaan ikääntyvän väestön tulisi voida vaikuttaa heitä koskevaan päätöksentekoon – muutenkin kuin palautteen antajina. Ikäihmisten tulisi myös kokea osallisuutta enemmän kuin tällä hetkellä käytännössä tapahtuu. Näin luodaan edellytyksiä entistä vahvemmalle hyvinvoinnille.

Kokemuksellinen hyvinvointitieto -hankkeessa kerätään ikäihmisiltä sekä hyvinvointiin liittyviä kokemuksia, että tietoa hyvinvointipalveluiden tarpeesta. Aitoihin kokemuksiin perustuvia tietoja hyödynnetään palvelujen ennakoivassa kehittämisessä ja kohdentamisessa. Hanke alkoi keväällä 2014.

Kyselyyn voi vastata verkkosivuilla ja Mikkelin kaupunginkirjastossa

Kokemustietoa kootaan lomakehaastatteluin ja sähköisellä kyselyllä 65–74-vuotiailta Mikkelin seutu-soten alueella asuvilta henkilöiltä.  Kyselyyn voi vastata Mikkelin seutu-soten verkkosivuilla osoitteessa www.mikkelinseutusote.fi/vanhuspalvelut
Mikkelin seutu-soteen kuuluvat: Mikkeli, Hirvensalmi, Anttola, Haukivuori, Puumala, Pertunmaa, Ristiina, Suomenniemi, Kangasniemi, Mäntyharju.

Lisäksi lomakehaastattelun voi osallistua Mikkelin kaupunginkirjaston Mikkeli-salissa
3.3. klo 12–16 ja 12.3. klo 11.15-14. Kirjastossa annetaan tarvittaessa myös apua vastaamiseen.

Tietoja käsitellään luottamuksellisesti eivätkä vastaajan henkilötiedot paljastu missään vaiheessa.  Saatua aineistoa hyödynnetään kuntien hyvinvointikertomusten laadinnassa.  Tulosten pohjalta hankkeessa toteutetaan syksyllä 2014 kehittämisosio hyvinvointia tukevien palveluratkaisujen kehittämiseksi. Hankkeen toteutusaika on 2013-2014 ja siitä vastaa Mikkelin ammattikorkeakoulun Soveltavan tutkimuksen kehittämisrakenteet-hanke  yhteistyössä Mikkelin seutu-soten kanssa.

Lisätietoja
Kehityspäällikkö Marja-Liisa Laitinen, p. 040 826 6073, marja-liisa.laitinen@mamk.fi
Yliopettaja Päivi Niiranen-Linkama, p. 040 848 6905, paivi.niiranen-linkama@mamk.fi
Kysely:  www.mikkelinseutusote.fi/vanhuspalvelut

Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Mamk muodostaa yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs