Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Selkoa Turun seudun yrityspalvelukokonaisuuteen

Turun kaupunki

Selkoa Turun seudun yrityspalvelukokonaisuuteen

Tiedote.
Julkaistu: 25.01.2016 klo 14:09
Julkaisija: Turun kaupunki

Turku Science Parkin alueelle syntyy uudenlainen yrityspalvelukokonaisuus, josta tehdään palvelumuotoilun keinoin joustava ja asiakaslähtöinen. Yritykset halutaan mukaan sekä muotoilemaan uutta kokonaisuutta että osallistumaan yrityspalveluja tuottavaan verkostoon. Samalla yritykset saavat eväitä omien palvelujensa muotoiluun.

Turku Science Parkin alueen yrityspalveluita on ryhdytty uudistamaan. Uusi yrityspalvelukokonaisuus pitää sisällään sekä julkisia että yritysten tarjoamia palveluja. Tähtäimessä on selkeä ja laadukas palveluvalikoima niin aloittaville kuin toimivillekin yrityksille.

- Palvelukokonaisuuden taustaksi on pohdittu mm. uusyrityskeskus-mallista yhdistystä, mutta lopullista organisointumisvaihtoehtoa ei ole vielä päätetty. Tarkoitus ei kuitenkaan ole kopioida pelkästään vanhaa mallia vaan tehdä yhdessä porukalla uusi, nimenomaan Turun seudun ja tulevaisuuden tarpeisin räätälöity ratkaisu, kommentoi Turun Seudun Kehittämiskeskuksen johtaja Niko Kyynäräinen.

Yrityspalveluihin SELKOa työpajoissa ja seminaareissa

Kehittämisprosessi etenee työpajojen ja seminaarien kautta. Takana on jo ensimmäinen työpaja, ja opiskelijaryhmät eri korkeakouluista ovat hankkineet kesän ja syksyn aikana tietoa yritysten tarpeista. Viime perjantaina 22.1. järjestetyssä seminaarissa käytiin läpi tähänastisia tuloksia ja tulevaisuuden suuntaviivoja.

Tilaisuudessa vieraillut Suomen Uusyrityskeskukset ry:n toimitusjohtaja Jari Jokilampi seuraa mielenkiinnolla Turun laajaa ja kunnianhimoistakin palveluverkoston luomista:

- Palvelumuotoilu sopii tähän tarkoitukseen hyvin. Toivottavasti yritykset näkevät tässä mahdollisuutensa vaikuttaa tulevaan yhteistyömalliin.

Jokilampi kertoi Tampereen Uusyrityskeskusyhdistykseen kuuluvan jopa 125 yritystä: pankkien, vakuutusyhtiöiden ja tilitoimistojen lisäksi uusille yrityksille tarjoavat palvelujaan myös mm. kuljetus- ja huonekaluyritykset.

Niko Kyynäräinen komppaa: 

- Toivotan lämpimästi tervetulleeksi kaikki yksityiset palveluntarjoajat mukaan kehittämään yhteistä palvelukokonaisuutta. Seuraava työpaja on Yrityspalvelupiste Potkurissa 1.2.2016 klo 13-16.

SELKO-hanke on osa 6Aika -hankekokonaisuutta, johon kuuluu Suomen kuusi suurinta kaupunkia (Helsinki, Vantaa, Espoo, Tampere, Turku ja Oulu). Turun Ammattikorkeakoulun koordinoiman SELKOn tavoitteena on kehittää avoin ja käyttäjälähtöinen yrityspalvelukokonaisuus hyödyntämällä muotoiluajatteluun pohjautuvaa osallistavaa kehittämistä. Samalla tuloksena syntyy palvelumuotoiluun pohjautuvia kehittämisen työkaluja, joiden avulla yritykset voivat itse kehittää myös omia palveluitaan.

Lisätiedot:

Niko Kyynäräinen, johtaja, Turun Seudun Kehittämiskeskus, p. 050 559 0538, niko.kyynarainen@turku.fi

Päivi Katajamäki, projektipäällikkö, SELKO-hanke, Turun AMK, p. 050 598 5914, paivi.katajamaki@turkuamk.fi

Liitetiedostot

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs