Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Sammanfattning av utlåtandena om metropolförvaltningsarbetsgruppens mellanrapport färdig

Valtiovarainministeriö

Sammanfattning av utlåtandena om metropolförvaltningsarbetsgruppens mellanrapport färdig

Pressmeddelande.
Publicerad: 15.08.2014 kl. 10:09
Utgivare: Valtiovarainministeriö

Finansministeriet och miljöministeriet informerar

Arbetsgruppen som bereder lagstiftningen om metropolförvaltningen publicerade sin mellanrapport den 1 april. I mellanrapporten föreslogs två alternativa modeller för metropolförvaltningen: en modell som fokuserar på minimiuppgifterna och en mera omfattande modell.  

Utlåtandena skulle lämnas in senast den 4 juli 2014. Antalet utlåtanden var 82.

I samband med beredningen av metropolförvaltningen öppnades det en öppen diskussion på dinasikt.fi, i syfte att erhålla respons och kommentarer från kommuninvånarna. Diskussionen pågick mellan 12.6 och 27.7.2014. En beskrivning av diskussionen ingår i sammanfattningen av utlåtandena om mellanrapporten.

Finansministeriet tillsatte den 4 oktober 2013 i enlighet med regeringens strukturpolitiska program (29.8.2013) en arbetsgrupp med uppgiften att bereda lagstiftningen som gäller metropolförvaltningen.  Arbetsgruppen kommer att fortsätta med beredningen utifrån remissresponsen. Arbetsgruppen ska utarbeta ett utkast till en regeringsproposition före den 15 september 2014.

Sammanfattning av utlåtandena (på finska)

Utlåtandena i statens projektregister

Arbetsgruppens mellanrapport (på finska)

Ytterligare information:

Päivi Laajala, finansministeriet, överdirektör, arbetsgruppens ordf., tfn 0295 530 026
Inga Nyholm, konsultativ tjänsteman, finansministeriet, tfn 02955 30042 förnamn.efternamn@vm.fi

Pekka Normo, miljöråd, miljöministeriet, tfn 0295 250 204
Maija Neva, regeringssekreterare, miljöministeriet, tfn 0295 250 193 förnamn.efternamn@ymparisto.fi

Finansministeriet (FM) är en del av statsrådet. Ministeriet bereder regeringens ekonomiska politik och finanspolitik samt statsbudgeten, och är också expert inom skattepolitiken. Ministeriet svarar också för beredningen av finansmarknadspolitiken samt för utvecklandet av statens arbetsgivar- och personalpolitik och den offentliga förvaltningen. Finansministeriet svarar dessutom för utvecklandet av lagstiftning som gäller kommunförvaltningen samt av kommunekonomin. Ministeriet deltar även i Europeiska unionens och flera internationella organisationers verksamhet.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs