Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Salpausselän kuntajakoselvitys jatkuu kahden kunnan mallilla

Salpausselän kuntajakoselvitys

Salpausselän kuntajakoselvitys jatkuu kahden kunnan mallilla

Tiedote.
Julkaistu: 27.10.2014 klo 12:20
Julkaisija: Salpausselän kuntajakoselvitys

Maanantaina 27.10. kokoontunut Salpausselän kuntajakoselvityksen johtoryhmä arvioi, että kuntien ottamien kantojen pohjalta voidaan selvittää kahden uuden kunnan muodostamista: toiseen kuntaan tulisivat Hollola ja Hämeenkoski, toista selvitettäisiin kokoonpanolla Kärkölä, Lahti ja Nastola.

Kun jatkoselvitys perustuu kahden kunnan malliin, johtoryhmä tulee toimimaan kahtena jaostona kuntajaon mukaan. Hollola-Hämeenkoski jaoston puheenjohtajana toimii Matti Siirola ja Lahti-Nastola-Kärkölä jaoston puheenjohtajana Reijo Oksanen. Selvittäjä Rolf Paqvalin korostaa, että kysymys on kahdesta itsenäisestä selvityksestä. Vertailu, hyödyt ja haitat, tehdään nykyiseen kuntarakenteeseen, ei aiempaan kuuden kunnan kesken tehtyyn selvitykseen. Kuitenkin kun selvitysosa ja sopimuksissakin mukana olevat kahden kunnan yhteistyön kehittämisen toimenpiteet koskevat koko seutua, ne edellyttävät koko johtoryhmän käsittelyä.

- Kahden kuntayhdistymisen avulla ei kuitenkaan saavuteta kaikkia niitä tavoitteita, joita asetettiin kuuden kunnan yhteenliittymiselle. Nyt selvitettävä vaihtoehto edellyttää kahden uuden kunnan välillä hyvää ja luottamuksellista yhteistyötä sekä sen tueksi uusia yhteistyön välineitä ja muotoja. Jos kuntien yhdistymisestä ei ole saatavissa riittäviä hyötyjä alueelle tai edes yhdistettäville kunnille verrattuna yhdistymisen aiheuttamiin kustannuksiin, kuntayhdistymiset eivät ole perusteltuja, arvioi selvittäjä Rolf Paqvalin.

Kuntarakennevaihtoehtojen selvityksessä otetaan huomioon Salpausselän kuntajakoselvityksen työryhmien raportit ja kuntien tekemät päätökset ja lausunnot. Jatkoselvitys päättyy selvityksen valmistuttua, kuitenkin viimeistään 31.1.2015 mennessä.

Salpausselän kuntajakoselvitystyön aikana kuntalaisia kuultiin selvityksen puolivälissä ja selvityksen valmistuttua. Jatkoselvityksen tiiviin aikataulun takia kuntalaiskuulemiset järjestetään selvityksen valmistuttua tammikuussa 2015.

Kuntajakoselvityksestä viestitään aktiivisesti verkkosivuilla: salpauskunta.fi

Lisätietoja:
Kuntajakoselvittäjä Rolf Paqvalin, p. 045 209 2199
Hollola-Hämeenkoski jaoston puheenjohtaja Matti Siirola, p. 040 524 8351
Lahti-Nastola-Kärkölä jaoston puheenjohtaja Reijo Oksanen p. 040 531 3787

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs