Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Salon kaupunki panostaa esteettömyyteen

Turun ammattikorkeakoulu

Salon kaupunki panostaa esteettömyyteen

Tiedote.
Julkaistu: 29.04.2015 klo 10:26
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Salon kaupunki on organisoinut yhdessä Turun AMK:n kanssa esteettömyyskartoittaja­koulutuksen kaupungin henkilöstölle.
Koulutus päättyy 5.5. ”Kaikille esteetön Salo” -keskustelutilaisuuteen kaupungintalolla, osoitteessa Tehdaskatu 2, 24100 Salo.

Onko Salo esteetön? Ovatko palvelut kaikkien saatavilla? Salon kaupungin työntekijöitä, vanhus- ja vammaisneuvoston jäseniä sekä järjestötoimijoita on kevään aikana opiskellut esteettömyyskartoittajiksi.

Koulutuksen tavoitteena oli, että kaupungin eri hallintokuntien edustajat kouluttautuvat esteettömyyden edistäjiksi. Koulutuksen päättävän keskustelutilaisuuden tarkoituksena onkin käynnistää esteettömyystyö Salossa.

-       Koulutuksen jälkeen henkilöstön tulisi osata toimia rakennetun ympäristön esteettömyyden kartoittajana ja pystyä käyttämään Rakennetun ympäristön esteettömyyskartoitus -menetelmää, toteaa kouluttaja, toimintaterapian lehtori Tuija Suominen-Romberg.

Ihmisen ja ympäristön parhaaksi

Saavutettavuus ja esteettömyys kaupungin strategiassa on edistää tai helpottaa ihmisten toimimista erilaisissa ympäristöissä niin että saavutettavat palvelut ovat kaikkien etu. Esteettömyydestä ja saavutettavuudesta hyötyvät kaikki, se on kaikkien oikeus.

Koulutuksen jälkeen Salo käynnistää toimet kaupunkiympäristön esteiden poistamiseksi sekä saavutettavan ympäristön ja palvelujen suunnittelemiseksi.

- Henkilöstön tulee omassa työssään arvostaa ja edistää kaikille kuntalaisille hyvin toimivaa ja turvallista ympäristöä sekä helposti käytettäviä palveluita, kertoo kouluttaja, fysioterapian lehtori ja tutkimusvastaava Hannele Lampo.

Tule kuulemaan ja keskustelemaan koulutuksessa tehtyjen esteettömyyskartoitusten tuloksista. Tilaisuus on avoin kaikille.

TERVETULOA KUULEMAAN LISÄÄ

tiistaina 5.5.2015 klo 12.30–15.00

Salon kaupungintalo

Tehdaskatu 2, 24100 Salo

Tilaisuuden järjestävät Salon kaupunki ja Turun ammattikorkeakoulu yhteistyössä esteettömyyskartoittajaryhmän kanssa.

 

Lisätiedot:

Tutkimusvastaava Hannele Lampo

Terveys ja hyvinvointi, puh. 044 907 4545

 

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9300 opiskelijan ja 700 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs