Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Säie-paviljonki houkuttelee tuusulalaisia viihtymään Hyrylän torille

Tuusulan kunta

Säie-paviljonki houkuttelee tuusulalaisia viihtymään Hyrylän torille

Tiedote.
Julkaistu: 18.05.2016 klo 18:18
Julkaisija: Tuusulan kunta

Tuusulalaisia kutsutaan ihastelemaan Hyrylän torille asukkaiden käyttöön pystytettyä paviljonkia ja nauttimaan torin uudesta ilmeestä. Säie-paviljongin avajaiset järjestetään torilla perjantaina 20.5.2016 klo 16 alkaen. Tilaisuuden aikana on myös mahdollisuus tutustua PopUp -tapahtumatilaan torin laidalla.

Ohjelmassa on paviljongin pystytyksestä vastanneiden Aalto-yliopiston ja Keudan opiskelijoiden kiittäminen sekä Säie-paviljongin vihkiminen kuntalaisten käyttöön. Tarjolla myös pientä purtavaa.

Torin alueen elävöittämiseksi suunniteltu PopUp-tapahtumatila on avannut ovensa toukokuun alussa. Tila tarjotaan kuntalaisten käyttöön ilmaiseksi ja se on varattavissa https://popuptuusula.fi/popup-tuusula-tapahtumatila/ -nettisivuston kautta. Torilla ja tapahtumatilassa järjestettävät tapahtumat voivat myös osallistua kilpailuun, jossa voi voittaa elämyslahjan tekijätiimille!

Säie-paviljonki on Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitoksen Wood Program -kurssin suunnittelema paviljonki, joka on sijainnut vuonna 2015 kesällä Helsingin Designmuseon ja Arkkitehtuurimuseon väliin sijaitsevalle aukiolle ja on ollut osa Arkkitehtuurinmuseon kesänäyttelyä. Kurssin ohjaajina ovat toimineet Pekka Heikkinen, Philip Tidwell, Hannu Hirsi. Paviljonki yhdistelee puutarharakenteiden tyypillisiä muotoja mielikuvaan metsästä keskellä kaupunkia. Säie-paviljonkin valittiin maailmanlaajuisesti parhaaksi oppilastyöksi. (’the best student work worldwide’ by Archdaily http://www.archdaily.com/771146/the-best-student-work-worldwide-archdaily-readers-show-us-their-studio-projects ).

Paviljonkia Hyrylän torille on ollut rakentamassa Laura Zubillaga, Hiroko Mori ja James Stainer Aalto-yliopistosta sekä Keudasta rakentamisen ammattiopiskelijaryhmä ohjaajansa Kari Laukkarisen kanssa.

 

Lisätiedot: kaavasuunnittelija Maria Suutari-Jääskö p. 040 314 3517, strategiasuunnittelija Heidi Hagman p. 040 314 3052, elinkeinopäällikkö Marko Kauppinen p. 040 314 3019.

 

Liitetiedostot

Tuusula on kestävästi kehittyvä kunta lentokentän läheisyydessä Helsingin metropolialueella. Luonnonläheisessä kulttuurikunnassa asuu yli 38 000 asukasta. Tuusulan keskuksia ovat Hyrylä, Jokela ja Kellokoski. www.tuusula.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs