Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Sähköpyöräkokeilulla innokas vastaanotto

Lahden kaupunki

Sähköpyöräkokeilulla innokas vastaanotto

Tiedote.
Julkaistu: 28.06.2016 klo 09:55
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahtelaiset hakivat innokkaasti pääsyä mukaan sähköpyörän kokeilijaksi – hakemuksia saapui määräaikaan mennessä yhteensä 135 kappaletta. 

Kahdeksan kokeilijan valinta hakemusten joukosta oli haastava tehtävä, koska hakijoilla oli erittäin päteviä ja kiinnostavia perusteluita pyöräilykokeilulleen.

Lopulta raati päätyi valitsemaan kahdeksan eri-ikäistä ja eri elämäntilanteessa olevaa henkilöä. Nuorin pyörää kokeilemaan pääsevä on 14-vuotias Kia Lahenius. Hän saa pyörän käyttöönsä ensimmäiseksi viikoksi. Toinen ensimmäisen viikon polkija on Hanna Kopra.  Kia aikoo pyöräillä hevosharrastuksensa pariin - hän toivoo pyörän helpottavan ja nopeuttavan kulkemista. Hanna aikoo kokeilla, miten hyvin sähköpyörä toimii auton korvikkeena työ- ja kauppamatkoilla, lisäksi hän aikoo ajattaa pyörää vanhemmillaan.

Ensimmäisen viikon pyöräilijät starttaavat matkaan maanantaina 4.7.2016 kello 14.30 Lahden kaupungintalon etupihalta. Sähköpyöräilykokeilijat ovat tavattavissa ennen starttia, klo 14.15.

Lahden kaupunki kiittää kaikkia hakijoita. Valittuihin on otettu yhteyttä henkilökohtaisesti.

Heinäkuun aikana kahdeksan henkilöä kokeilee sähköpyörän käyttöä viikon ajan ilmaiseksi osana Lahden kaupungin viisaan liikkumisen edistämiskampanjaa. Kaupungin viisaan liikkumisen ryhmän (VILKE) järjestämässä kokeilussa pyritään kokeilusähköpyörien avulla saamaan käyttäjälähtöisesti aikaan kestävää kulkutapamuutosta. Kokeilijat jakavat kokemuksiaan sosiaalisen median kautta, kokemuksia voi seurata blogista http://lahtiuudistuu.fi/category/sahkopyorakokeilu/

Lahden kaupungin sähköpyöräkokeilu on osa valtakunnallista liikkumisen ohjauksen hanketta. Kokeilujaksoa rahoittavat Lahden kaupunki, Lahti Energia, Liikennevirasto ja Vescun pyörä. Kokeilut jatkuvat syksyllä eri työpaikoilla.

Lisätiedot: Projektityöntekijä Johanna Snell puh. 044-416 4699

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs