Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Sääksjärven ranta-asemakaavoitus käynnistyi

Metsähallitus

Sääksjärven ranta-asemakaavoitus käynnistyi

Tiedote.
Julkaistu: 26.01.2016 klo 09:00
Julkaisija: Metsähallitus

Metsähallitus maanomistajana ja Nurmijärven kunta valmistelevat noin 33 hehtaarin alueen kaavaluonnosta yleisötilaisuuden palautteen ja maakuntakaavan pohjalta. Sääksjärven eteläpuolen virkistyskäyttäjät ja loma-asukkaat pääsevät alkuvuonna lausumaan mielipiteensä. Kaavoituksen tarkoituksena on parantaa virkistyskäytön mahdollisuuksia ja turvata nykyiset lomarakennuspaikat.

Kunnan yleiskaavapäällikkö Anita Pihala kertoo, että kaavaluonnos on tarkoitus esitellä yleisötilaisuudessa helmi-maaliskuussa 2016 ja kaavaluonnoksesta on mahdollisuus esittää mielipiteitä sen ollessa nähtävillä. Kaava-alue koostuu Metsähallituksen hallinnoimasta 21 vuokratontista ja niiden lähialueista. Yksi tonteista on matkailupalvelujen käytössä, muut pääosin yksityisessä lomakäytössä. Sääksjärven eteläpuolisen alueen kaavoituksella halutaan edistää maakuntakaavan tavoitteiden toteutumista osoittamalla ranta-asemakaavassa yleiseen virkistymiseen sopivia alueita. Retkeilyreitin osoittaminen on yksi tärkeimpiä ratkaistavia asiakokonaisuuksia. Lisäksi halutaan turvata nykyiset lomarakennuspaikat.

Sääksjärveä voi hyvällä syyllä luonnehtia yhdeksi Etelä-Suomen helmistä. Kaavoitusinsinööri Jani Viisanen Metsähallituksen Laatumaasta kertoo, että tontteja on alettu vuokrata jo 1940-luvun puolivälissä. Ihmisiä laajasti kuulemalla tavoitellaan kaikkia osapuolia palvelevaa ratkaisua. Tämä työ alkoi marraskuussa 2015 järjestetyllä yleisötilaisuudella, jossa osallistujat pohtivat pienryhmissä vesihuoltoa, tonttikokoa ja virkistysasioita.

http://www.nurmijarvi.fi/saaksjarvi

Lisätiedot: 

Kaavoitusinsinööri Jani Viisanen, Metsähallitus Laatumaa, jani.viisanen(at)metsa.fi, p. 040 357 7209                                                                                                                                     Yleiskaavapäällikkö Anita Pihala, Nurmijärven kunta, anita.pihala(at)nurmijarvi.fi, p. 040 317 2045

Liitetiedostot

Metsähallitus hoitaa ja hallinnoi valtion omistamaa maa- ja vesialuetta ja vaalii luontoarvoja suojelu- ja monikäyttömetsissä. Metsähallitus toimittaa puuta teollisuuden käyttöön vuosittain noin 350 miljoonan euron arvosta ja työllistää tuhansia ihmisiä.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs