Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Ruusukorttelin asemakaavamuutosluonnos käsittelyyn 29.9. – tavoitteena lisää asuntoja

Turun kaupunki

Ruusukorttelin asemakaavamuutosluonnos käsittelyyn 29.9. – tavoitteena lisää asuntoja

Tiedote.
Julkaistu: 24.09.2015 klo 16:05
Julkaisija: Turun kaupunki

Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta käsittelee kokouksessaan 29.9. Ruusukorttelin asemakaavan muutosluonnosta. Esillä on kolme eri vaihtoehtoa asemakaavamuutosehdotuksen pohjaksi. Kaikki vaihtoehdot mahdollistaisivat 20 000 k-m2 lisärakentamisen. Asemakaavan laadinta perustuu Turun Kiinteistöliikelaitoksen ja TVT Asunnot Oy:n yhteiseen aloitteeseen.

Tarkoituksena on mahdollistaa uusien asuntojen ja palvelutilojen rakentaminen

Ruusukorttelissa, Puistokadun ja Koulukadun väliselle sijaitsee tällä hetkellä Ruusukorttelin hyvinvointikeskus ja kaksi kaupungin päivähoitoyksikköä. Muutoksenhakijan tavoitteena on rakentaa alueelle 250-300 uutta asuntoa. Nykyisin asuntoja on 132 kappaletta.
 
Asemakaavan yhteydessä ratkaistaan myös Koulukadun päivähoitoyksikköjen tilanne. Suunnitelmiin kuuluu 1970-luvulla rakennettujen päiväkotitilojen korvaaminen uusilla. Hoitopaikkojen määrä keskusta-alueella on tarkoitus pitää vähintään nykyisellään. Osa nykyisistä hoitopaikoista voidaan kuitenkin toteuttaa muualle kuin Ruusukorttelissa.  
 
Kaupungin tavoitteena on tiivistää ja täydentää ydinkeskustaa. Yleiskaava 2029 kehityskuvien ruutukaavakeskustaan joen molemmille puolille on enimmillään tulossa noin 2600 uutta asukasta.
 
- Keskustan vetovoima asuinpaikkana kasvattaa koko ajan suosiotaan. Tähän suosioon vastaaminen on kaupungin tavoitteiden mukaista. Ruusukorttelin kehittäminen on tärkeä mahdollisuus. Kaupunkisuunnittelun tehtävänä on huolehtia, että keskustan kehittäminen tehdään kokonaisuuden kannalta mahdollisimman  tarkoituksenmukaisesti, kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen toteaa.

Kaupunkisuunnittelu esittää kahdeksankerroksista vaihtoehtoa

Ympäristötoimialan johtaja esittää kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnalle vaihtoehtoa 3, joka mahdollistaa kahdeksankerroksisen uudisrakentamisen. Samankorkuista rakentaminen on paitsi Koulukadun vastakkaisella puolella myös laajalti muualla Turun keskustassa.  Vaihtoehdossa rakennukset muodostavat suojaisen korttelirakenteen.

Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan esityslista kokonaisuudessaan
 
Lisätiedot: 

Kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen, p. 050 558 9264, timo.hintsanen@turku.fiTutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs