Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Ruotsalainen Temporent haastaa kilpailijat siirtokelpoisten tilojen markkinoilla

Temporent

Ruotsalainen Temporent haastaa kilpailijat siirtokelpoisten tilojen markkinoilla

Tiedote.
Julkaistu: 01.12.2014 klo 08:45
Julkaisija: Temporent

Tänä vuonna Suomen markkinoille tulleen Temporent Oy:n tavoitteena on vuokrata 10 000 neliötä siirtokelpoisia tiloja kouluille, päiväkodeille ja toimistoille seuraavan kahden vuoden aikana.

Kellokosken Hyökännummen koulu on Temporentin ensimmäinen kohde Suomessa. Tilanahtaudesta kärsivän koulun oppilaat pääsivät uuteen pihakouluunsa elokuun alussa. Lisätilaa tuli viiden luokan verran, yhteensä 440 neliötä.

Vuokrarakennuksen toimitusaika oli noin kahdeksan viikkoa. Koulurakennuksen pystytys oli nopeaa. Rakentaminen alkoi kesäkuun alussa ja valmiina koulurakennus oli heinäkuun puolivälissä.

Koulu vuokrasi lisätilat 46 kuukaudeksi eli lähes neljäksi vuodeksi vuoteen 2018 asti. Hyökännummen koulun ja päiväkodin laajentaminen tulee ajankohtaiseksi vuosina 2017 - 2018.

”Siirtokelpoisia, vuokrattavia tiloja käytetään yhä enemmän väliaikaisina toimistoina, kouluina, päiväkoteina ja terveydenhuollon tiloina, kun tarvitaan lisätilaa tai remontin aikana”, sanoo Temporentin Suomen aluejohtaja Frank Blomqvist.

”Pystytämme Temporent-tilat asiakkaan maa-alueelle ja vuokraamme ne niin kauaksi aikaa kuin on tarvetta. Vuokrasopimukset solmitaan yleensä yhdestä kolmeen vuoteen. Kun lisätilaa ei enää tarvita, siirrämme moduulirakennukset seuraavalle asiakkaalle”, Blomqvist jatkaa.

Siirtokelpoisten, vuokrattavien tilojen
kysyntä kasvaa Suomessa

Siirtokelpoisten tilojen kysyntä Pohjoismaissa ja Baltiassa on viime vuosina lisääntynyt voimakkaasti perinteisen rakennussektorin ulkopuolella, erityisesti julkisella sektorilla.

”Temporent on tullut Suomeen haastamaan kilpailijansa muun muassa markkinajohtaja Cramo Adapteon. Se on Temporentin pääkilpailijoita myös Ruotsissa. Muita kilpailijoita Suomessa ovat tamperelainen Parmaco Oy ja Ramirent”, sanoo Blomqvist.

Temporent Oy on osa Nordic Modular Group AB -yhtiötä, josta Inter Ikea Investment AB omistaa 65 % ja pörssinoteerattu kiinteistöyhtiö Kungsleden AB 35 %.

Nordic Modulariin kuuluu lisäksi Flexator AB, jolla on siirtokelpoisia tilaratkaisuja valmistavia tehtaita Ruotsissa. Konserniin kuuluu myös rahoitusyhtiö Nordic Modular Leasing AB ja sen tytäryhtiö Hagtornet Modul AB.

Temporentillä on Pohjoismaissa tilaa vuokralla reilut 182 000 neliömetriä, joista Ruotsissa noin 150 000 neliömetriä.

Temporent on ollut Norjan ja Tanskan markkinoilla jo vuosia.

”Yhtenä hidasteena Suomeen tulolle on ollut kieliongelma. Myös Suomen markkinoiden haltuunotto on kalliimpaa kuin Norjan ja Tanskan, koska näihin maihin tavarankuljetus voidaan tehdä teitse. Olemme katsoneet yli kaksi vuotta Suomen markkinaa sillä silmällä, josko tänne kannatta tulla. Markkinatutkimuksemme antoi vankempaa pohjaa päätökselle”, Blomqvist sanoo.

Blomqvistin mukaan Ruotsissa melkein puolet Temporentin vuokrausbisneksestä tulee yrityspuolelta. Siellä yrityspäättäjät pitävät vuokrausvaihtoehtoa kustannustehokkaana ja nopeana tapana vastata muuttuviin tilanteisiin. Esimerkiksi Ikealla on Ruotsissa kolmessa eri kohteessaan toimistotilat Temporentin vuokratiloissa.

”Myös silloin, kun yrityksellä ei ole investointimahdollisuuksia, vuokratila on järkevä tapa kasvattaa tiloja”, sanoo Blomqvist.

Suomessa vuokratilat ovat pääasiassa kouluja ja päiväkoteja, mutta esimerkiksi Cramo Adapteolla on asiakkainaan keskisuuria ja suuria yrityksiä. 

Temporent aikoo Blomqvistin mukaan päästä Suomessa myös yksityiselle puolelle.

Se aikoo kilpailla markkinoilla olevien toimijoiden kanssa tilojensa energiatehokkuudella ja muita paremmalla äänieristyksellä sekä tilojen varustetasolla. Temporentillä myös portaat kuuluvat vakiotoimitukseen. 

Kun Temporentin tilojen äänieristykset ovat vakiona 17 cm, on esimerkiksi kilpailija Cramon eristys vain 7 cm.

Blomqvistin mukaan Temporentin toimittamissa koulutiloissa kiinnityspintoina käytettävät takaseinämateriaalit toimivat ääntä vaimentavina elementteinä. Siksi tilojen kaikuäänet ovat muiden ratkaisuja paljon pienemmät.

”Kun äänieristysmittauksia on tehty, ne ovat tiloissa huimasti parempia kuin kovimmalla kilpailijallamme”, Blomqvist sanoo.

Kuvalinkit:
Hyökännummenkoulu: https://www.dropbox.com/sh/6vymv4vv4d8hx12/AADMu9v_-TvXDr18x4IrJr8ha?dl=0

Suomen aluejohtaja Frank Blomqvist: https://www.dropbox.com/home/TEMPORENT/NIMITYSKUVAT/Frank%20Blomqvist/15cm%20korkeat  

 

Lisätiedot:
Frank Blomqvist
Suomen aluejohtaja
Temporent Oy
puh. 0400-840 880
frank.blomqvist@temporent.fi
Lisätietoa:
www.temporent.fi

Ruotsalainen Temporent on vuokrannut jo vuodesta 1995 siirtokelpoisia moduulirakennuksia tilapäisiä tiloja tarvitseville toimistoille, kouluille ja päiväkodeille. Sillä on tytäryhtiöt Tanskassa ja Norjassa ja kesäkuusta 2014 lähtien myös Suomessa. Pohjoismaiden liikevaihto oli yhteensä noin 30 miljoonaa euroa vuonna 2013. Yrityksessä on 30 työntekijää. www.temporent.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs