Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Rosollia - Matka joulun historiaan

Lahden kaupunki

Rosollia - Matka joulun historiaan

Tiedote.
Julkaistu: 10.12.2015 klo 14:40
Julkaisija: Lahden kaupunki

Jouluisia runoja, tarinoita ja musiikkia historiasta nykypäivään kuullaan 17.12. klo 18.00 Lahden pääkirjaston auditoriossa. Esityksen myötä tutustutaan menneen ajan uskomuksiin liittyviin juhlatapoihin ja niiden vaikutukseen nykyiseen joulunviettoon. Historialliset tosiasiat limittyvät nykyisen joulun runoihin ja lauluihin asianmukaisella kunnioituksella, kuitenkin hiukan pilke silmäkulmassa. Onhan joulu kaikesta hartaudestaan huolimatta leppoisan viihdyttävää aikaa.

Esiintyjinä Sisko Ojanperä, runot - Mauri Heino, laulut ja tarinat -Simo Taipalus, soitto. Sisko Ojanperä on Lahden ja Asikkalan auktorisoitu matkaopas sekä tunnettu ohjelmallisten tutustumisretkien järjestäjänä. Runoja hän on lausunut pikkutytöstä lähtien.  Ojanperä tulkitsee tässäkin esityksessä runojen tunnelmat.  

Mauri Heino on laulaja ja tarinankertoja. Hän laulaa useissa kokoonpanoissa solistina sekä kuuluu useamman kuoron riveihin. Heino kokoaa ja sovittaa ohjelman palaset yhteen, juontaa ja kuljettaa tarinoillaan kuulijat tunnelmasta toiseen.

Simo Taipalus on monipuolinen muusikko, jonka instrumentteihin kuuluvat harmonikka, piano ja puhallinsoittimet. Taipalus on kuulunut sotilassoittokuntaan pienestä pitäen. Hän toimii Hämeenkosken mieskuoron johtajana sekä soittaa viihdemusiikkia eri yhtyeissä.

Kolmikko on tehnyt yhteistyötä muutaman vuoden. Ajatus runojen, tarinoiden ja musiikin yhdistämisestä tietyn tapahtuman tai teeman ympärille on noin vuoden ikäinen.

 

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, mutta paikkoja on rajoitetusti.

Lisätietoja esityksestä antaa

 

Susanna Partanen                                        
Kirjastovirkailija / Tapahtumapalvelut aikuisille
Lahden kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto                                
p. 044 416 4063
susanna.partanen@lahti.fi

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs