Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Rolf Paqvalin jatkaa Lahden seudun viiden kunnan kuntajakoselvittäjänä

Valtiovarainministeriö

Rolf Paqvalin jatkaa Lahden seudun viiden kunnan kuntajakoselvittäjänä

Tiedote.
Julkaistu: 22.10.2014 klo 14:58
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko on 22.10.2014 päättänyt jatkaa Lahden seudun erityisen kuntajakoselvityksen toimikautta Hollolan, Hämeenkosken, Kärkölän ja Nastolan kuntien sekä Lahden kaupungin välillä. Samalla ministeri asetti kuntajakoselvittäjäksi filosofian kandidaatti, kaupunkineuvos Rolf Paqvalinin.

Kuntajakoselvittäjät Seppo Huldén ja Rolf Paqvalin esittivät 30.9.2014 Hollolan, Hämeenkosken, Iitin, Kärkölän ja Nastolan kuntia sekä Lahden kaupunkia koskeneen erityisen kuntajakoselvityksen päätyttyä selvityksen jatkamista.

Valtiovarainministeriö pyysi 2.10.2014 selvityksessä mukana olleiden kuntien lausuntoja selvityksen jatkamisesta selvittäjien esityksen mukaisesti sekä esitetystä kuntajakoselvittäjästä. Ministeriö esitti jatkoselvityksen kuntajakoselvittäjäksi filosofian kandidaatti, kaupunkineuvos Rolf Paqvalinia.

Hollolan, Hämeenkosken, Kärkölän ja Nastolan kunnat sekä Lahden kaupunki puolsivat erityisen kuntajakoselvityksen jatkamista siten, että jatkoselvityksessä otetaan huomioon selvitysalueen kuntien 29.9.2014 päätökset sekä valtiovarainministeriön lausuntopyyntöön annetut kuntien lausunnot. Iitin kunnanvaltuusto päätti 20.10.2014, että kunta jättäytyy jatkoselvityksen ulkopuolelle.

Jatkoselvitys käynnistyy 22.10.2014 ja päättyy selvityksen valmistuttua, kuitenkin viimeistään 31.1.2015 mennessä. Selvityksessä jatketaan alueen kuntarakennevaihtoehtojen selvittämistä ottaen huomioon kuntien tekemät päätökset ja lausunnot.

Taustaa

Valtiovarainministeriö päätti 11.10.2013 asettaa erityisen kuntajakoselvityksen Hollolan, Hämeenkosken, Iitin, Kärkölän ja Nastolan kuntien sekä Lahden kaupungin välille. Selvitystyö päättyi selvityksen valmistuttua ja toimikauden päätyttyä 30.9.2014.

Kuntajakoselvittäjät esittivät 6.8.2014 Hollolan, Hämeenkosken, Iitin, Kärkölän ja Nastolan kuntien sekä Lahden kaupungin yhdistymistä 1.1.2017 alkaen. Selvityksessä mukana olleet kunnat tekivät selvittäjien ehdotusta koskevat päätöksensä 29.9.2014. Hämeenkosken, Kärkölän ja Nastolan kunnat sekä Lahden kaupunki hyväksyivät kuntajakoselvittäjien kuutta kuntaa koskeneen esityksen. Hämeenkosken hyväksymispäätös oli ehdollinen. Hollolan ja Iitin kunnat hylkäsivät kuutta kuntaa koskeneen esityksen.

Päätös toimikauden jatkamisesta

Lisätietoja:

ylijohtaja Päivi Laajala, puh. 02955 30026
neuvotteleva virkamies Anu Hernesmaa, puh. 02955 30027
kuntajakoselvittäjä Rolf Paqvalin, puh. 045 209 2199

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs