Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Rohkealle idealle löytyi kysyntää - Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa Smart Cities in Smart Regions -konferenssia

Lahden ammattikorkeakoulu

Rohkealle idealle löytyi kysyntää - Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa Smart Cities in Smart Regions -konferenssia

Tiedote.
Julkaistu: 20.06.2016 klo 10:53
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Smart Cities in Smart Regions 2016 pääsi osallistujatavoitteeseen

Kansainvälinen Smart Cities in Smart Regions 2016 -konferenssi järjestettiin Lahdessa 10.–12.5.2016 ensimmäistä kertaa. Lahden ammattikorkeakoulun vetämä tapahtumahanke kokosi yhteensä 253 vierasta ja pääsi näin jo ensimmäisenä vuonna osallistujatavoitteeseen. Konferenssi tarjosi kattavan ohjelmakokonaisuuden, jossa luotiin laaja katsaus tulevaisuuden kaupunki- ja aluekehityksen trendeihin.

Tarkoituksena oli luoda uudentyyppinen tapahtumakokonaisuus, joka yhdistää tieteellistä tutkimusta ja käytännön osaajien puheenvuoroja. Tiistai 10.5 ja keskiviikko 11.5 koostuivat rinnakkaisista sessioista, joissa kuultiin asiantuntijoiden esityksiä, sekä toiminnallista työpajoista. Torstaina 12.5 konferenssin teemoja jalkautettiin käytäntöön, kun vuorossa oli lahtelaisiin edelläkävijäyrityksiin tutustuminen.

Kohokohdiksi nousivat kansainväliset puhujat

Esityksiä oli yhteensä 105, joista suullisten esitysten osuus oli 70 esitystä, posteriesityksiä 27 ja kahdeksan pääpuhujien puheenvuoroja. Palautteen mukaan kiitosta keräsivät erityisesti vaikuttavat kansainväliset puhujat.

Konferenssi tavoitti niin korkeakouluväkeä kuin julkishallinnon ja yksityisen sektorin edustajia. Palautekyselyn mukaan (N=81) yli 90 prosenttia vieraista oli konferenssin avulla saanut uusia kontakteja ja lisää informaatiota. Yhteensä 83 prosenttia antoi konferenssille kiitettävän yleisarvosanan.

Vieraita Intiasta, Meksikosta ja ympäri Eurooppaa

Kolmipäiväisellä konferenssilla oli rikas kansainvälinen osallistujakirjo. Tapahtuma kokosi yhteen 15 eri maiden vieraat jakamaan tutkimustietoa ja hyviä käytänteitä. Kaikkiaan osallistujista lähes 20 prosenttia oli kansainvälisiä. Niin ohjelma kuin Sibeliustalon ilmapiiri saivat kiitosta kansainvälisiltä vierailta.

Jatkoa suunnitteilla yhdessä partneriverkoston kanssa 

Smart Cities in Smart Regions-konferenssille on ehdottomasti kysyntää. Yli 80 prosenttia palautteen antaneista toivoi saavansa myös jatkossa tietoa konferenssista ja sille rakennettavasta verkostosta. Enemmistö vastanneista oli myös kiinnostunut liittymään verkoston jäseneksi. Järjestäjät saivat myös tärkeitä kehitysideoita, joiden avulla voidaan taata seuraavan konferenssin olevan vieläkin monipuolisempi ja tarjoavan osallistujille enemmän hienoja hetkiä syksyllä 2018.

Tutustu tapahtumaan Smart Cities in Smart Regions 2016

Lisätietoja
Anna Aalto
projektipäällikkö, Smart Cities in Smart Regions -konferenssi
050 559 4046
smartlahti@lamk.fi


#SmartLahti

Lahden ammattikorkeakoulu on tutkiva, kehittävä ja oivaltava korkeakoulu. LAMKissa voi opiskella liiketaloutta, matkailua, tekniikkaa, sosiaali- ja terveysalaa sekä muotoilua ja media-alaa.

www.lamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs