Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Reserviläisliiton itsenäisyyspäivän huomionosoitukset

Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläisliiton itsenäisyyspäivän huomionosoitukset

Kutsu.
Julkaistu: 02.12.2015 klo 11:39
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Puolustusministeri Jussi Niinistö on myöntänyt itsenäisyyspäivän päivämäärällä kuusi Reserviläisliiton Ansioristiä soljen kera ja 32 Ansioristiä. Lisäksi liiton hallitus on myöntänyt 70 Reserviläisliiton Kultaista, 102 Hopeista ja 143 Pronssista ansiomitalia. Määrät ovat hieman tavanomaista korkeampia liiton 60-vuotisjuhlavuoden johdosta.

Valtaosa myönnetyistä Ansioristeistä ja pieni osa Ansiomitaleista luovutetaan perjantaina 4.12. Helsingissä GLO Hotel Artin Jugend-salissa järjestettävässä kutsuvierastilaisuudessa. Liiton ansioristit luovuttaa puolustusministeri Jussi Niinistö ja liiton ansiomitalit puheenjohtaja Mikko Savola.

Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen.

Itsenäisyyspäivänä Reserviläisliiton korkeimman huomionosoituksen, Ansioristin soljen kera saavat mm. Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen puheenjohtaja Juha Korkeaoja ja Tammenlehvän Perinneliiton puheenjohtaja Eino Siuruainen. Vuonna 1982 perustettua, asetukseen pohjautuvaa Reserviläisliiton Ansioristiä soljen kera on aiemmin myönnetty vain 117 kappaletta.

Lisäksi itsenäisyyspäivänä myönnetään 32 Reserviläisliiton ansioristiä, joka on liiton vanhin, vuonna 1976 perustettu huomionosoitus. Tällä kertaa Ansioristin saavat mm. entinen puolustusministeri Carl Haglund, kansanedustaja Tom Packalén ja Maanpuolustuksen Tuki ry:n puheenjohtaja Reijo Karhinen.

Liitteenä olevassa Huomionosoituslistassa näkyvät kaikki palkitut, heidät on listaan ryhmitelty liiton maakunnallisen piirijaon mukaisesti. Pääsääntöisesti Reserviläisliiton ansiomitalit luovutetaan piirien järjestämissä tilaisuuksissa itsenäisyyspäivänä tai sen tuntumassa eri puolella Suomea.

Lisätietoja:
Reserviläisliiton toiminnanjohtaja Olli Nyberg
olli.nyberg@reservilaisliitto.fi tai 0400 640 755

Liitetiedostot

Suomen suurin maanpuolustusjärjestö

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 344 paikallista yhdistystä ja noin 36.500 henkilöjäsentä. Aliupseereita jäsenistä on 59, miehistöä 28 ja upseereita neljä prosenttia. Armeijaa käymättömien osuus on vajaat 10 prosenttia.

Liiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja koulutus. Reserviläisliitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista yli 40 prosenttia on Reserviläisliiton jäseniä.

Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä.

Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs