Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Reserviläiskirjeet osoitus puolustuksemme vahvuudesta

Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläiskirjeet osoitus puolustuksemme vahvuudesta

Tiedote.
Julkaistu: 04.05.2015 klo 10:02
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Puolustusvoimien lähettämät reserviläiskirjeet alkavat saapua vastaanottajilleen tänään. Reserviläisliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Mikko Savola pitää kirjeiden suurta määrää voimakkaana viestinä puolustuksemme vahvuudesta.

- Harva valtio Euroopassa tai muuallakaan maailmassa voi kertoa omaavansa 900.000 sotilaallisen koulutuksen saanutta reserviläistä, jotka voidaan tarvittaessa kutsua puolustamaan isänmaata.

Suomen puolustus perustuu edelleen yleiseen asevelvollisuuteen ja suureen reserviin. Monet Euroopan valtiot purkivat vastaavat puolustusjärjestelmänsä jo useita vuosia sitten.

- Suomi on viimeisen kymmenen vuoden aikana jatkanut puolustuksensa kehittämistä yleisen asevelvollisuuden tiellä toisin kuin monet muut Euroopan valtiot. Viimeisen puolentoista vuoden tapahtumat Euroopassa ovat osoittaneet puolustusratkaisumme oikeaksi. Yleinen asevelvollisuus ja reserviläisiin pohjautuvat sodan ajan joukot ovat ainoa tapa huolehtia itsenäisesti koko Suomen uskottavasta puolustuksesta.

Suomessa on noin 900.000 varusmiespalveluksen tai naisten vapaaehtoisen asepalveluksen suorittanutta henkilöä, jotka asevelvollisuuslain mukaan voidaan tarvittaessa kutsua puolustamaan maata. Pieniä poikkeuksia lukuun ottamatta heistä kaikki saavat 4.-19.4. välisenä aikana Puolustusvoimilta kirjeen, jossa kerrotaan mahdollisesta sijoituksesta sodan ajan organisaatioon, muusta varauksesta poikkeusolojen tehtävään tai siitä, ettei yksilöityä sodan ajan sijoitusta tällä hetkellä ole. Lisäksi pyydetään tarkistamaan ja korjaamaan henkilötiedoissa mahdollisesti olevat virheet ja puutteet.

Reserviläiskirjeet ovat osa vuonna 2010 hyväksytyn ns. Siilasmaan työryhmän loppuraportin toimenpidesuosituksia. Puolustusministerin asettaman työryhmän tehtävänä oli selvittää yleisen asevelvollisuuden yhteiskunnallisia vaikutuksia ja asevelvollisuusjärjestelmän tulevaisuutta. Työryhmä teki 21 toimenpidesuositusta, joihin sisältyi mm. tiiviimpi yhteydenpito reserviläisiin. Raportti on tämän uutisen liitteenä.

Reserviläiskirjeiden lähetyksen ajankohdan taustalla on loppusuoralla oleva puolustusvoimauudistus. Uudistuksen yhteydessä Puolustusvoimien sodan ajan vahvuus laski 350 000 henkilöstä 230 000 henkilöön ja samalla Puolustusvoimen organisaatio koki suuria muutoksia. Yli 95 prosenttia Puolustusvoimien sodan ajan joukoista on reserviläisiä.

Lisätietoja antavat puheenjohtaja Mikko Savola, puh. 040 575 8489 tai s-posti mikko.savola@eduskunta.fi ja toiminnanjohtaja Olli Nyberg, puh 0400 640 755  tai s-posti olli.nyberg@reservilaisliitto.fi.

Suomen suurin maanpuolustusjärjestö

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 343 paikallista yhdistystä ja noin 36.000 henkilöjäsentä. Aliupseereita jäsenistä on 60, miehistöä 27 ja upseereita neljä prosenttia. Armeijaa käymättömien osuus on vajaat 10 prosenttia.

Liiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja koulutus. Reserviläisliitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista noin puolet on Reserviläisliiton jäseniä.

Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä. Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs