Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Remisstiden för kommunförsöken har gått ut

Valtiovarainministeriö

Remisstiden för kommunförsöken har gått ut

Pressmeddelande.
Publicerad: 31.07.2014 kl. 13:31
Utgivare: Valtiovarainministeriö

Inom den utsatta tiden lämnades 55 yttranden om regeringens proposition med förslag till lag om försök med minskning av kommunernas förpliktelser och styrning och med stöd av sektorsövergripande verksamhetsmodeller. Remisstiden gick ut torsdagen den 24 juli 2014.

Yttrandena om kommunförsöken finns i statsrådets projektregister (på finska). Dokumenten hittas under nummer VM035:00/2014 under fliken  ”Asiakirjat”.

En sammanfattning av yttrandena om kommunförsöken publiceras i augusti.

Finansministeriet och samordningsgruppen för kommunförsöken fortsätter lagberedningen för kommunförsöken utifrån yttrandena. Avsikten är att lagförslaget ska lämnas till riksdagen i september 2014.

Pressmeddelande om remissrunda om kommunförsöken (5 juni)

Ytterligare information:

Silja Hiironniemi, överdirektör, tfn 02955 30220 Sonja Manssila, projektchef, tfn 02955 30534 fornamn.efternamn@vm.fi

Finansministeriet (FM) är en del av statsrådet. Ministeriet bereder regeringens ekonomiska politik och finanspolitik samt statsbudgeten, och är också expert inom skattepolitiken. Ministeriet svarar också för beredningen av finansmarknadspolitiken samt för utvecklandet av statens arbetsgivar- och personalpolitik och den offentliga förvaltningen. Finansministeriet svarar dessutom för utvecklandet av lagstiftning som gäller kommunförvaltningen samt av kommunekonomin. Ministeriet deltar även i Europeiska unionens och flera internationella organisationers verksamhet.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs