Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Rekkaliikenne kielletään Turun keskustan alueella

Turun kaupunki

Rekkaliikenne kielletään Turun keskustan alueella

Tiedote.
Julkaistu: 28.04.2016 klo 08:43
Julkaisija: Turun kaupunki

Yli 15 metriä pitkiltä ajoneuvoilta kielletään ajo keskustan alueella. Rekkojen ajo keskustassa on jatkossa mahdollista vain erityisluvalla. Erityisluvan perusteina ovat ajon alkaminen tai päättyminen kieltoalueella sekä liikenteen turvallisuuteen liittyvät syyt. Kielto astuu voimaan kesäkuussa 2016.

Tavoitteena liikenteen turvallisuuden ja keskustan viihtyisyyden parantaminen

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta päätti 16.2.2016 § 71, että yli 15 metristen ajoneuvojen ajo Turun keskukstassa sallitaan vain erityisluvan saaneille ajoneuvoille. Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta hylkäsi 27.4. kokouksessaan päätöksestä tehdyn oikaisuvaatimuksen, joten yli 15 metristen ajoneuvojen ajokielto keskustan alueella astuu voimaan kesäkuussa 2016.

Jatkossa sataman rekkaliikenne kulkee vuonna 2014 parannetun Suikkilantien kautta. Suikkilantien parantamisen tavoite on ollut sataman rekkaliikenteen ohjaaminen pois keskusta-alueelta. Aiemmin liikennettä on ohjattu reitille opastein ja esimerkiksi E-18 on siirretty kulkemaan sitä kautta.

Keskustan raskaanliikenteen rajoituksilla parannetaan liikenneturvallisuutta ja vähennetään liikenteen aiheuttamaan melu- ja tärinähaittaa.

Erityislupia voi alkaa hakea heti

Erityslupia voi alkaa hakea. 18.5.2016 mennessä jätetyt hakemukset käsitellään ennen kiellon voimaantuloa. Lomake ja ohjeet löytyvät osoitteesta www.turku.fi/rekkalupa.

Erityislupia myönnetään määräajaksi, kuitenkin korkeintaan yhdeksi kalenterivuodeksi kerrallaan. Erityislupa pitää olla ajoneuvossa mukana kieltoalueella liikuttaessa.

Erityisluvan myöntää Turun kaupunki. Hakemus tulee jättää kaksi arkipäivää ennen aiottua kuljetusta. Luvasta ei peritä maksua.

Liitteenä kieltoalue kartalla (pdf)

Lisätietoja erityislupien hausta: Turun kaupunkiseudun liikennekeskus, puh. 02 2674 144, liikennekeskus@portofturku.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs