Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Rajapintaseminaari 12.5.2015 klo 13–16, Suomen Nuoriso-opisto, Mikkeli

Mikkelin kaupunki

Rajapintaseminaari 12.5.2015 klo 13–16, Suomen Nuoriso-opisto, Mikkeli

Tiedote.
Julkaistu: 08.05.2015 klo 08:44
Julkaisija: Mikkelin kaupunki

Etelä-Savon sote-aluevalmistelun rajapintatyöryhmässä on valmisteltu kevään aikana toimintamalliehdotuksia kysymyksistä, joissa hyvinvointipalveluita toteutetaan yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Tällaisia palveluita ovat mm. lasten ja nuorten tuki, työllisyyden edistäminen, maahanmuuttajatyö sekä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen rakenteet alueellisesti.

Rajapintatyöryhmässä on tunnistettu, mitkä näistä palveluista ja toiminnoista ovat jatkossa sosiaali- ja terveystoimen vastuulla ja mitkä ovat kuntien vastuulla. Kuntalaisten kannalta palveluiden toimivuus on tärkeintä. Siksi on pohdittu yhteistyön toimivuuden turvaamista ja hyvien käytäntöjen jatkamista ja jalostamista jatkossa. Näitä pohditaan edelleen Rajapintaseminaarissa.

Rajapintaseminaariin on kutsuttu alueen sote- ja kuntatoimijoita sekä yhteistyötahoja, kuten järjestöjen, seurakunnan, oppilaitosten edustajia. Tilaisuudessa työpajoissa haastetaan osallistujat tuomaan uusia ideoita ja näkemyksiä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen, ennaltaehkäisyn toimintamalleihin ja yhteistyön toteuttamiseen jatkossa. Kiinnostus asiaa kohtaan on ollut erinomainen.

Työpajatyöskentelyn teemat ovat terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen rakenteet alueellisesti, lasten ja nuorten tuki sekä järjestöjen ja muiden alueen toimijoiden sekä kuntien ja sote-alueen välisen yhteistyön toteutuminen.

Työseminaarissa tarkastellaan, miten turvataan kuntien ja sote-alueen yhteistyö.  

Tiistaina 12.5. Suomen Nuoriso-opistolla (Paukkulantie 22) klo 13–16.

Lisätietoja
Rajapintatyöryhmän valmistelija Arja Väänänen, Etelä-Savon sote-aluevalmistelu, Mikkelin kaupunki, p. 044 794 4716, arja.vaananen(at)mikkeli.fi  

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs