Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Puutuhoja Ruoriniemen puistossa

Lahden kaupunki

Puutuhoja Ruoriniemen puistossa

Tiedote.
Julkaistu: 30.08.2016 klo 11:27
Julkaisija: Lahden kaupunki

Asukkaat ovat ottaneet kaupungin vihertoimeen yhteyttä havaittuaan Ruoriniemen puistossa useiden puiden pudottaneen lehtensä ennenaikaisesti.

Kaupungin asiantuntijat ovat käyneet tarkistamassa puiden kunnon ja todenneet, ettei kyse ole tuholaisen, kasvitaudin tai muun luonnollisen syyn aiheuttamasta tuhosta. Asiantuntijoiden mukaan havaitut oireet ovat samankaltaisia kuin mitä rikkakasvien torjunta-aine glyfosaatti kasveille aiheuttaa.

Puiden rungoista löytyy jälkiä poraamisesta, mikä viittaa suunnitelmalliseen pyrkimykseen tuhota rannan puustoa. Isojen puiden latvoja on lisäksi sahaten katkottu.

Tuhojen kohteena on ollut kahdeksan suurikokoista istutettua puuta ja 18 luonnonvaraista puuta eli yhteensä 26 puuta. Puut sijaitsevat kaupungin yleisessä rantapuistossa Vesijärven ja asutuksen välissä. Ne on istutettu noin 20 vuotta sitten tuomaan ranta-alueelle vihreyttä ja tuulensuojaa.

Porausjäljen kohdalta on lähetetty laboratorioon näyte vierasaineen määrittelemiseksi.

Puiden poiston ja uudistustyön hinnaksi on arvioitu yli 10 000 €. Kaupunki on tehnyt asiasta rikosilmoituksen.

Lisätiedot

Kaupunginpuutarhuri Kirsi Kujala
kirsi.kujala@lahti.fi, 050 559 4186

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs