Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Purjelaivatapahtuma The Tall Ships Racesin tavoitteena yli miljoonan sponsorointitulot ja miljoonayleisö

Turun kaupunki

Purjelaivatapahtuma The Tall Ships Racesin tavoitteena yli miljoonan sponsorointitulot ja miljoonayleisö

Tiedote.
Julkaistu: 15.03.2016 klo 10:00
Julkaisija: Turun kaupunki

Kansainvälinen nuorisopurjehdustapahtuma The Tall Ships Races tuo näyttävät purjelaivat Kotkaan ja Turkuun heinäkuussa 2017. Alukset pysähtyvät yleisön ihailtavaksi kumpaankin kaupunkiin neljäksi päiväksi. Yleisölle maksuttomiin tapahtumiin arvioidaan osallistuvan yhteensä 800 000 – miljoona kävijää. Tällä kävijämäärällä se nousee Suomen 100. juhlavuoden suurimmaksi yleisötapahtumaksi. Kaupungit tavoittelevat yhteensä yli miljoonan sponsorointituloja yksityiseltä sektorilta.  

Sponsorineuvottelut käydään keväällä

Kotka ja Turku ovat molemmat aiempina vuosina toimineet The Tall Ships Races –tapahtuman isäntäkaupunkeina, Kotkassa tapahtuma järjestetään nyt kolmatta kertaa, Turussa ensi vuonna jo viidennen kerran. Nyt siis kaupungit isännöivät tapahtumaa innostuneesti samalla kertaa. The Tall Ships Races sisältää alusten lisäksi paljon nähtävää ja koettavaa, sekä näytön paikkoja yrityksille.

– Meillä on erinomaisia kokemuksia tapahtumasta ja se on tuonut kaupungille paljon positiivista näkyvyyttä – sekä myös tuloja elinkeinosektorille matkailun kautta. Edelliskerralla vierailijoita oli noin 500 000 henkeä, 2017 kesäksi odotamme saman verran, kertoo Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell.

– Tavoitteena on unohtumaton kokemus niin kilpailijoille kuin yleisöllekin. Sponsorointi tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia yrityksille, rajana on vain mielikuvitus, sanoo Kotkan kaupunginjohtaja Henry Lindelöf.

Kaupungit ovat ulkoistaneet sponsoroiden hankinnan. Julkisen kilpailutuksen myötä hankinnasta vastaa Markkinointiosakeyhtiö i2.
– Sponsoroinnin tavoite on kunnianhimoinen, mutta saavutettavissa. The Tall Ships Racen maine ja tunnettuus ovat hyviä ja vastaanotto yrityksissä on ollut positiivista. Päätason sponsorisopimukset on tarkoitus lyödä lukkoon toukokuun loppuun mennessä, i2:n toimitusjohtaja Ari Rauhala kertoo.

Lisätietoja:

The Tall Ships Races Turku 2017: Kimmo Hyyppä, projektipäällikkö, p. 050 5590 180, kimmo.hyyppa@turku.fi,  Sari Haavisto, projektikoordinaattori, p. 050 5590 171, sari.haavisto@turku.fi

The Tall Ships Races Kotka 2017: Heli Toikka, päätuottaja, p. 040 5873 416, heli.toikka@kotka.fi

Markkinointiosakeyhtiö i2: Ari Rauhala, toimitusjohtaja, p. 040 5561 600, ari.rauhala@i2.fi

30.6.– 8.8.2017 järjestettävä The Tall Ships Races on kansainvälinen nuorisopurjehdustapahtuma ja ystävällismielinen kilpailu. Tapahtumaan odotetaan noin 3000 purjehtijaa ja yli 100 alusta jopa 20 maasta.

Purjehdusreitti kulkee Halmstadista Ruotsista Kotkaan ja Turkuun ja sieltä edelleen Klaipedaan Liettuaan ja Szczeciniin Puolaan. Alukset pysähtyvät Kotkassa 13.–16.7. ja Turussa 20.–23.7.2017. Vuodesta 1956 järjestetyn tapahtuman taustalla on voittoa tavoittelematon englantilainen hyväntekeväisyyssäätiö Sail Training International (STI). Suomessa STI:tä edustaa Suomen Purjelaivasäätiö.

Tapahtuman www-sivut: http://www.sailtraininginternational.org

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs