Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Puita pinoon ja raiteille

Puita pinoon ja raiteille

Tiedote.
Julkaistu: 26.06.2015 klo 14:30
Julkaisija: Viestintätoimisto Kumppania

Puita on pian pinossa tavarajunat täynnä. Raakapuu on saatava biotehtaille ja valmiit jalosteet jälleen Porin satamaan – junalla. Tiedä, vaikka Venäjälle taas kuljetettaisiin tavaraa. Kun ei nyt vaan pahinta tapahtuisi ja rataa purettaisi kokonaan.

Pori–Parkano–Haapamäki raideyhteys pitää säilyttää, toteavat radan läheiset maakuntaliitot ykskantaan. Hylätty rataosuus on herätettävä henkiin teollisuus- ja satamatoiminnan tarpeisiin. Likoon pannaan asian puolesta kolmen maakunnan kehittäjäväki.

– Me täällä ollaan aika maalaisia, ja kun jotain päätetään niin se myös tehdään. Pannaan siis tukkijätkien vaatteet päälle, lastataan itsemme puukuorman sekaan ja puksutetaan pumppuresiinalla kohti biotehtaita – hyvän asian puolesta, toteaa Marko Rajamäki, Pohjois-Satakunnan Kehittämiskeskuksen toimitusjohtaja.

Raideverkolla on suuri merkitys

Vakavasti puhuen. Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Savon ja Karjalan maakuntien yhteyden yhdistäminen Venäjän transitioliikenteen ja Porin syväsataman kanssa avaa uusia mahdollisuuksia kehittää maakuntien elinkeinoelämää. Pori–Parkano–Haapamäki -ratayhteys on osa valtakunnallista liikennejärjestelmää. Ratayhteyttä ei siis tule nähdä vain yksittäisenä rataosuutena.

– Selvityksen mukaan rataosuudelle voisi ohjautua noin miljoona tonnia nykyistä enemmän teollisuusalan yritysten rahtiliikennettä. Raideyhteys toimisi osana tavaraliikenteen kuljetusverkkoa, toteaa Parkanon kehittämisyhtiö Kehitys-Parkki Oy:n toimitusjohtaja Juha Tuominen.

Näkymät puun kysynnän kasvulle ovat nyt lupaavat. Raideyhteys palvelisi teollisuuden kuljetustarpeita erityisesti juuri puukuljetusten ja energiahuollon osalta. 

– Tämä pienentäisi hetkellisesti pää- ja itäradan investointitarvetta ja vapauttaisi pääradan kapasiteettiä nopealle henkilöliikenteelle, toteaa Tuominen.

Resiinatempaus Kankaanpään Veneskoskella (Jyränkyläntie 30, 38750 Veneskoski) lauantaina 11.7. klo 13.00. Samana päivänä järjestetään SuomiAreena keskustelu ”Taide ja kulttuuri alueiden vahvuutena” kesäisellä lauantaitorilla Kankaanpäässä kello 11.00-12.15.

Lisätietoja:

Kehitys-Parkki Oy, Juha Tuominen, toimitusjohtaja, 044 786 5221, juha.tuominen@kehitysparkki.fi

Pori-Parkano-Haapamäki-ratatyöryhmän puheenjohtaja, Kari Kähkönen, Kankaanpään kaupunki, 044 5772371, kari.kahkonen@kankaanpaa.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs