Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Puheenjohtaja Mikko Savola Kultaranta-keskusteluihin

Reserviläisliitto tiedottaa

Puheenjohtaja Mikko Savola Kultaranta-keskusteluihin

Tiedote.
Julkaistu: 14.06.2015 klo 14:23
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläisliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Mikko Savola osallistuu tänään alkavaan, Tasavallan presidentti Sauli Niinistön isännöimään ulko- ja turvallisuuspoliittiseen kokoontumiseen Naantalin Kultarannassa. Keskusteluissa käydään läpi kansainvälisen tilanteen kehitystä sekä Suomen haasteita ja kansallista turvallisuutta.

Savola on tyytyväinen siihen, että vapaaehtoinen maanpuolustustyö on huomioitu Tasavallan Presidentin toimesta ja kutsuttu mukaan keskusteluihin.

- Laaja reservi ja yleinen asevelvollisuus ovat maanpuolustuksen kivijalkamme. Reserviläisliitto toimii vahvana reservin omaehtoisen koulutuksen järjestäjänä ja maanpuolustustahdon ylläpitäjänä. On tärkeää päästä kertomaan toiminnastamme myös laajemmalle ulko- ja turvallisuuspolitiikan vaikuttajakentälle.

Tasavallan presidentin lisäksi tilaisuudessa alustavat mm. Yhdysvaltain entinen varaulkoministeri Strobe Talbott, Venäjän entinen valtiovarainministeri Aleksei Kudrin sekä Münchenin kansainvälisen turvallisuuskonferenssin puheenjohtaja Wolfgang Ischinger. Puheenjohtaja Savolan lisäksi kutsuttuna on paikalla myös Reserviläinen-lehden päätoimittaja Tuomas Kaarkoski.

Lisäksi kotimaisina alustajina Suomen valinnoista ja uudistumiskyvystä puhuvat pääministeri Juha Sipilä, Outotecin toimitusjohtaja Pertti Korhonen, Demos Helsingin toiminnanjohtaja Tuuli Kaskinen sekä professori Anne Brunila.

Kultaranta-keskusteluihin on kutsuttu noin sata ulko- ja turvallisuuspolitiikan asiantuntijaa ja vaikuttajaa yhteiskunnan eri tahoilta. Keskustelut käydään 14.-15.6. presidentin kesäasunnolla Kultarannassa Naantalissa.

Lisätiedot puheenjohtaja Mikko Savola, puh 040 575 8498.

Suomen suurin maanpuolustusjärjestö

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 343 paikallista yhdistystä ja noin 36.000 henkilöjäsentä. Aliupseereita jäsenistä on 60, miehistöä 27 ja upseereita neljä prosenttia. Armeijaa käymättömien osuus on vajaat 10 prosenttia.

Liiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja koulutus. Reserviläisliitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista noin puolet on Reserviläisliiton jäseniä.

Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä. Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs