Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Pohjoismaiset ilmastoystävät tapaavat juhannusviikolla Lahdessa

Lahden kaupunki

Pohjoismaiset ilmastoystävät tapaavat juhannusviikolla Lahdessa

Tiedote.
Julkaistu: 16.06.2014 klo 08:48
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahdessa järjestetään 16.–18.6. pohjoismaisten ystävyyskaupunkien vuosittainen ilmastotapaaminen. Tapaamiseen osallistuu ilmastotyön parissa toimivia virkamiehiä ja poliittisia päätöksentekijöitä Lahden lisäksi Islannin Akureyrista, Tanskan Randersista, Ruotsin Västeråsista ja Norjan Ålesundista. Tapaamisen aikana käsitellään paikallisia mahdollisuuksia hillitä ilmastonmuutosta ja varautua ilmastonmuutoksen vaikutuksiin. Kaupunkien edustajat pääsevät tapaamisen aikana keskustelemaan ja jakamaan kasvokkain tietoa ja käytännön kokemuksia. Lahden tapaamisen erityisteemana ovat ilmastonmuutokseen liittyvät paikallistason viestinnän, tietoisuuden lisäämisen ja osallistamisen kysymykset.

Tänä vuonna painotetaan erityisesti työpajatyöskentelyä. Lahden ilmastotapaamisen teemaa käsitellään kolmesta näkökulmasta. Kuntalaisten ilmastotietoisuuden ja -vastuullisuuden lisäämistä tarkastellaan kotitalouksien jätteiden määrän vähentämiseen liittyvän Akureyrin ongelman avulla. Toisessa työpajassa käsitellään kuntapäättäjien roolia, tietoisuuden lisäämistä ja sitouttamista paikallisen tason ilmastotyöhön. Kolmannessa työpajassa puolestaan pohditaan, kuinka ilmastovastuullisuus saataisiin juurrutettua nykyistä paremmin ja näkyvämmin kaupungin työntekijöiden työarkeen.

Lahden ilmastotapaaminen taustalla on jo pitkään pohjoismaisten ystävyyskaupunkien kanssa tehty ympäristöasioihin liittyvä yhteistyö. Ålesundissa allekirjoitettiin vuonna 2007 viiden ystävyyskaupungin yhteinen pohjoismainen ilmastojulistus. Siitä lähtien kaupungit ovat järjestäneet vuorotellen vuosittaisen ilmastonmuutoksen kysymyksiä käsittelemän tapaamisen. Lahden ilmastotapaaminen jatkaa tätä hyväksi koettua perinnettä ja pohjoismaisen ilmastoystävyyden henkeä.

Lisätietoja:

Marko Nurminen
kestävän kehityksen koordinaattori
044 416 3499

Kari Porra
ympäristöjohtaja
050 559 4050

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs