Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Pitkäaikaistyöttömyys jatkaa kasvuaan suurimmissa kaupungeissa

Lahden kaupunki

Pitkäaikaistyöttömyys jatkaa kasvuaan suurimmissa kaupungeissa

Tiedote.
Julkaistu: 22.03.2016 klo 13:11
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden työttömyysaste oli helmikuun lopussa 2016 17,8 %, yhden prosenttiyksikön alempi kuin vuoden alussa ja 0,7 prosenttiyksikköä alempi kuin vuosi sitten. Työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilaston mukainen koko maan työttömyysaste oli helmikuun lopussa 13,7 %.Työttömiä työhakijoita oli Lahdessa helmikuussa 10 115, 584 henkilöä vähemmän kuin vuoden alussa ja 399 henkilöä vähemmän kuin vuosi sitten.

 Lahden työttömyysaste oli kolmanneksi korkein suurista kaupungeista Joensuun ja Tampereen jälkeen. Työttömien kokonaismäärä on kuitenkin ollut Lahdessa selvimmin laskussa suurista kaupungeista.  Rakenteellinen työttömyys - työmarkkinoiden kasvava kohtaanto-ongelma- ilmenee pitkäaikaistyöttömyyden kasvuna, varsinkin pääkaupunkiseudulla sekä Tampereella ja Turussa.

 

Pauli Mero

Tutkija

Lahden kaupunki

Tekninen ja ympäristötoimiala

p.050 398 5435

Askonkatu 2

PL 126

15100 Lahti

Liitetiedostot

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs