Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Päivähoidon maksuttomia jaksoja lisätään

Vaasan kaupunki

Päivähoidon maksuttomia jaksoja lisätään

Tiedote.
Julkaistu: 30.08.2016 klo 11:00
Julkaisija: Vaasan kaupunki

Vaasan varhaiskasvatuksessa lisätään perheiden mahdollisuuksia käyttää maksuttomia jaksoja koulujen loma-aikoina. Kesäloman lisäksi maksuton jakso on nyt kokeiluna mahdollinen myös syys-, joulu- ja talviloman aikaan.

Vaasan varhaiskasvatuksessa on vuodesta 2003 alkaen noudatettu käytäntöä, jonka mukaan perheet voivat saada kaksi maksutonta kuukautta, jos lapsi on poissa päivähoidosta sekä kesä- että heinäkuun.

Loma-aikojen maksuttomuutta on myöhemmin laajennettu koskemaan myös puolta kuukautta elokuusta sekä viime vuonna kokeiluna koulujen joululomaa.

Loma-ajan maksuttomuutta esitetään nyt edelleen laajennettavaksi kokeiluna perusopetuksen syysloman (17.–21.10.) ja talviloman (27.2.–3.3.2017) ajaksi.

Jos lapsi on poissa päivähoidosta kokonaisuudessaan kyseisen ajanjakson, hyvitetään päivähoitomaksusta tietty määrä päiviä. Asiasta tehdään aina kirjallinen sopimus ennakkoon.

Maksuttomilla jaksoilla suuri suosio

Maksuton kesäaika on saavuttanut vuosien saatossa suuren suosion perheiden keskuudessa. Kuluneena kesänä 1 728 lasta käytti tätä mahdollisuutta. Vuoden 2015 joululoman aikaan mahdollisuutta maksuttomaan loma-aikaan käytti 2 420 lasta.

Nyt laajennettavan kokeilun taustalla on vanhemmilta tullut toive siitä, että maksuttomat ajat koskisivat muitakin loma-aikoja kuin kesää.

Päivähoitoa tarvitseville lapsille järjestetään edelleen lomien aikana hoito päivystävissä yksiköissä alueellisesti.

Asiasta päättää varhaiskasvatus- ja perusopetuslautakunta kokouksessaan 8.9.

Lisätietoja antaa: palvelupäällikkö Merja Martin, 0400 690010, merja.martin@vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

www.vaasa.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs