Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Päijät-Hämeessä selvitetään yksiportaiseen sote-kuntayhtymään siirtymistä

Lahden kaupunki

Päijät-Hämeessä selvitetään yksiportaiseen sote-kuntayhtymään siirtymistä

Tiedote.
Julkaistu: 21.05.2015 klo 10:15
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahteen 20.5.2015 kokoontuneet kuntien edustajat päättivät jatkaa valmistelua, jossa selvitetään sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisvastuun siirtämistä yhteiselle kuntayhtymälle 1.1.2017 alkaen. Uusi tai uudistettu kuntayhtymä aloittaisi toimintansa vuonna 2016 ja ottaisi vastuun käytännön muutoksen käytännön toteutuksesta. Valmistelulla kunnat varautuvat tulevaan sote-uudistukseen.

Tavoitteena on turvata laadukkaat, vaikuttavat ja kustannuksiltaan hallittavat sosiaali- ja terveyspalvelut alueella sekä tuoda painopistettä vaativamman tason palveluista peruspalveluihin. Valmistelussa tarkastellaan sosiaali- ja terveydenhuollon koko kenttää, sekä perus- että erikoistasoa.

Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin 14 omistajakuntien kunnanvaltuustojen ja kunnanhallitusten puheenjohtajat muodostavat valmistelua ohjaavan sote-ohjausryhmän. Kunnanjohtajat yhdessä kunnanhallitusten nimeämistä edustajista koostuvan työvaliokunnan kanssa valmistelevat ohjausryhmälle elokuuhun mennessä esityksen uuden tai uudistetun kuntayhtymän perussopimukseksi ja kustannusten kohdistamisen vaihtoehdoiksi. Päätösvalta mahdollisen uudistuksen toteuttamisesta on kuntien valtuustoilla.

Kokouksessa sosiaali- ja terveysministeriön osastopäällikkö Kirsi Varhila alusti kansallisen sote-uudistuksen tilanteesta sekä kannusti ennakoivaan valmistelutyöhön alueella.

 

Lisätietoja:

Mika Kari
ohjausryhmän puheenjohtaja
050 398 5601

Elina Laavi
ohjausryhmän sihteeri
040 708 2121

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen. Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs