Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Päijät-Hämeen kirjastojen yhteinen järjestelmä helpottaa asioimista eri kunnissa

Lahden kaupunki

Päijät-Hämeen kirjastojen yhteinen järjestelmä helpottaa asioimista eri kunnissa

Tiedote.
Julkaistu: 15.04.2016 klo 13:22
Julkaisija: Lahden kaupunki

Kaikkien Päijät-Hämeen yleisten kirjastojen aineistoa voi nyt lainata samalla kirjastokortilla mistä tahansa Päijät-Hämeen kirjastosta ja palauttaa samoin mihin tahansa. Aineistoa voi varata maksutta toisesta kirjastosta ja se kuljetetaan asiakkaan valitsemaan kirjastoon noudettavaksi. Kuljetukset kirjastojen välillä aloitetaan maanantaina 18.4. Noutamatta jääneistä varauksista peritään kahden euron maksu.

Muutoksen myötä asiakkaiden käytössä ovat koko Päijät-Hämeen yleisten kirjastojen kokoelmat – lähes 1,2 miljoonaa kirjaa sekä musiikkia, kuvatallenteita ja muuta aineistoa noin 170.000 kappaletta.

Seudullinen kokoelmien yhteiskäyttö, seutuvaraukset ja seutulainat edistävät ja nopeuttavat kirjojen ja muun aineiston saatavuutta päijäthämäläisille. Asiakkaiden tasa-arvoisuus aineiston saatavuuden suhteen paranee, kun yhteiskäytössä olevien kokoelmien myötä aineistontarjonta laajentuu ja monipuolistuu kaikissa Päijät-Hämeen kirjastoissa.

Yhdistäminen ei vaikuta kirjastokortteihin, kaikki tällä hetkellä käytössä olevat kortit käyvät jatkossa kaikkiin kirjastoihin.

Lastu-verkkokirjaston käyttökatko jatkuu vielä toukokuuhun saakka. Verkkokirjaston kautta ei ole vielä mahdollista uusia lainoja tai tehdä varauksia.

 

 

Päijät-Hämeen 200.000 asukkaan maakunnassa Asikkalassa, Hartolassa, Heinolassa, Hollolassa, Hämeenkoskella, Kärkölässä, Lahdessa, Orimattilassa, Padasjoella ja Sysmässä toimii 18 kirjastoa ja 6 kirjastoautoa.

Päijät-Hämeen kirjastoissa asioi vuosittain 74.000 lainaajaa, asiakaskäyntejä on 2 miljoonaa ja lainauksia 3,7 miljoonaa.

 

 

Lisätietoja:

 

Seutukirjasto:

Marja Malminen
kirjastotoimenjohtaja (Lahti)

050 559 4098
marja.malminen@lahti.fi

 

Lastu-verkkokirjasto:

Tanja Ojakangas

verkko- ja viestintäkoordinaattori
050 3985960

tanja.ojakangas@lahti.fi

Liitetiedostot

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs