Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Paavo Nurmi Games ja Turku näkyvät sadassa maassa

Turun kaupunki

Paavo Nurmi Games ja Turku näkyvät sadassa maassa

Tiedote.
Julkaistu: 03.06.2016 klo 10:48
Julkaisija: Turun kaupunki

Turussa järjestettävät Paavo Nurmi -kisat näkyvät tänä kesänä sadassa maassa miljoonayleisölle. Kisat järjestävä PN Turku Oy on tehnyt kisojen televisioinnista mittavan sopimuksen Eurosportin emoyhtiön Discoveryn kanssa.

Sopimuksen myötä Ylen toteuttama kolmen tunnin tv-lähetys Paavo Nurmen kisoista välitetään viime vuoden tapaan Eurosportin kanavilla,  mutta nyt lisäksi tulevat Discoveryn kanavat Pohjois-Afrikassa, Aasiassa ja Tyynenmeren alueella.

- Katsojaluvut tulevat olemaan uudella tasolla, kymmenissä miljoonissa, toteaa Paavo Nurmen kisojen tv-oikeuksista vastaava PN Turku Oy:n Harri Halme.

Kisat näkyvät nyt muiden muassa Australiassa, Uudessa-Seelannissa, Intiassa ja Thaimaassa.

- Sopimus tarjoaa suuren mahdollisuuden esitellä ulkomaisille tv-katsojille Paavo Nurmen perintöä, Turun kaupunkia ja Suomea matkalla kohti satavuotisjuhlia. Tämä on suuri kunnia, mutta samalla myös iso haaste meille kaikille, sanoo Turun kaupungin viestintäjohtaja Saara Malila.
  
Pelkästään Eurosportin kanavat tavoittavat kymmeniä miljoonia katsojia. Viime vuonna reilu kahden tunnin tv-lähetys näytettiin Eurosportin kahdella kanavalla suorana sekä kisojen jälkeen uusintana seitsemän kertaa viikona aikana.
  
- Kymmenen tuntia 51 maassa 17 eri kielellä selostettuna. Jo se oli meille kova juttu ja iso haaste, mutta näköjään onnistuimme kohtuullisesti koska yhteistyömme laajeni, Harri Halme sanoo.
  
Halmen mukaan juoksijalegenda Paavo Nurmen nimi oli kova valtti neuvotteluissa kansainvälisillä tv-markkinoilla.

­- Paavo Nurmi herättää kansainvälisesti kiinnostusta. Taustalla vaikuttavat myös suomalainen yleisurheilukulttuuri ja tv-osaaminen. Ylehän toteuttaa myös kesäolympiakisojen yleisurheilun televisioinnin, Halme muistuttaa.
  
Viime vuoden kisalähetys sai Eurosportilta kiitosta. Aikataulu on suunniteltava toimivaksi paitsi urheilijoiden myös paikalla olevan yleisön ja tv-yleisön näkökulmasta. Kaikessa toiminassa laatua osoittava asia on ollut myös täysi stadion.
  
Turkulaisyleisön lisäksi Halme kiittelee myös kisaorganisaation ja taustajoukkojen saumatonta yhteistyötä.

- Emme me tähän yksin pysty. Turun kaupunki, paikallinen omistajaseuraporukka, Suomen urheiluliitto, Nurmen perilliset ja Yle yhdessä ovat luoneet tapahtumalle uskottavuutta. Turussa on myös maailman tason tilasto-osaamista.

Viime vuonna kovatasoinen keihäskisa oli järjestäjien näkökulmasta tärkeä. Finnpanelin mukaan Suomessa tv-lähetys tavoitti parhaimmillaan 947 000 katsojaa. Kun puhutaan kansainvälisistä tv-katsojista, pelkkä keihäskisa ei vielä riitä vetonaulaksi. Kenttälajien osalta tapahtuma on jo timanttista tasoa, mutta radalle pitäisi saada lisää laatua.
  
­- Nyt, kun kisat saavat mahdollisuuden näkyä sadassa maassa, täytyy meidän tehdä vielä paremmat kisat ja saada vielä paremmat urheilijat ja vielä paremmat tulokset. Viimeisen kuukauden aikana on tehtävä kovasti töitä ja kaikkien tahojen on oltava innokkaasti mukana tässä työssä. Halme sanoo.

INFO

PNG kisaan Turkuun tulee urheilijoita 50 maasta. Paavo Nurmi Festival viikko ja ympärivuotiset toiminnot koskettavat ja liikuttavat yli 100.000 ihmistä Turussa ja ympäristössä. Festival viikko houkuttelee Turkuun kymmeniä tuhansia vieraita ympäri Suomea ja maailmalta.

29. kesäkuuta Turussa järjestettävä yleisurheilutapahtuma on saanut solmittua tv-sopimuksen Discovery Communicationsin kanssa. Tv-jätti on muiden muassa Eurosportin emoyhtiö. Tv-sopimuksen ansiosta Ylen tuottama tv-lähetys välitetään sataan maahan.
  
Paavo Nurmi Festival ja Paavo Nurmi Legacy. Toimintaa tuottaa PN Turku Oy omistajinaan Suomen Urheiluliitto, Turun Urheiluliitto, TuTo, Turun Weikot yleisurheilu ja Nurmen perilliset. Yhtiö ei tavoittele voittoa, vaan toiminta kohdistuu Paavo Nurmi Gamesin, Festivalin ja Paavo Nurmi Legacyn kehittämiseen.

Paavo Nurmi Festival 2016
- Helmi-huhtikuu Paavo Nurmi Koulukiertue
- Maanantai 13.6.2016 Paavon Yleisurheilupäivä aikuisille - PN 119 vuotta
- Maanantai 27.6.2016 Mehukatti Paavon Sporttipäivä
- Tiistai 28.6.2016 Paavo Nurmi Junior/Masters Games
- Keskiviikko 29.6.2016 Paavo Nurmi Games
- Lauantai 2.7.2016 Paavo Nurmi Marathon (25. juhlajuoksu)

Kuvia:

Lisää kuvia Turun kaupungin mediapankista


Lisätiedot:

Paavo Nurmi Games
viestintä ja markkinointi, Harri Halme p. 040 754 5104, harri.halme@welho.com

Turun kaupunki
viestintäjohtaja Saara Malila, p. 044 907 5710, saara.malila@turku.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs