Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Omatoimikirjasto otetaan käyttöön Ahtialan kirjastossa maanantaina 6.6.

Lahden kaupunki

Omatoimikirjasto otetaan käyttöön Ahtialan kirjastossa maanantaina 6.6.

Tiedote.
Julkaistu: 02.06.2016 klo 12:22
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupunginkirjaston palveluiden saavutettavuus paranee entisestään kesäkuussa, kun jatkossa myös Ahtialan kirjastossa voi asioida perinteisten palveluaikojen ulkopuolella maanantaista 6. kesäkuuta alkaen. Jalkarannan ja Liipolan kirjastoissa omatoimiasiointi on ollut mahdollista joulukuusta 2015 lähtien.

Ahtialan omatoimikirjaston ovi avautuu Lahden kaupunginkirjaston asiakkaille sirullisella Lastu –kirjastokortilla ja sen nelinumeroisella PIN-koodilla. Kirjastossa voi lainata ja palauttaa automaateilla, lukea lehtiä sekä käyttää tietokoneita ja tiloja työskentelyyn. Myös langaton verkko on maksuttomasti käytettävissä. Omatoimikirjasto on avoinna maanantaista sunnuntaihin klo 7-22. Omatoimiaikana kirjastossa ei ole paikalla henkilökuntaa, joten tilaa valvotaan muun muassa tallentavin kameroin. Kirjastossa on asiointia helpottavia opasteita. Varausten nouto, kopiointi, tulostaminen ja kirjastomaksujen maksaminen on kuitenkin mahdollista vain kirjaston palveluaikoina maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin klo 13–19 sekä keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 10–17, jolloin henkilökunta palvelee kirjastossa asiakkaita tuttuun tapaan.

Omatoimikirjaston käytölle on asetettu 15 vuoden ikäraja ja käyttöoikeus on henkilökohtainen. Alle 15-vuotiaat voivat asioida kirjastossa vain huoltajansa seurassa. Asiakas sitoutuu noudattamaan Lahden kaupunginkirjaston käyttösääntöjä ja huolehtimaan, ettei sisään pääse muita henkilöitä. Väärinkäyttötapauksissa käyttöoikeus voidaan poistaa asiakkaalta. 

Sirullisen kirjastokortin omatoimikirjastoon saa esittämällä kuvallisen henkilötodistuksen Ahtialan kirjastossa. Samalla asiakkaille tarjotaan henkilökohtainen opastusta omatoimikirjaston käyttöön. Vastaavanlaisia omatoimikirjastoja on käytössä ympäri Suomen, niiden suosio kasvaa koko ajan ja käyttökokemukset ovat olleet myönteisiä.

Kokemuksia Jalkarannan ja Liipolan kirjastoista – pidetty palvelu

Jalkarannan ja Liipolan kirjastoissa omatoimiasiakaskäynnit ovat kasvaneet tasaisesti ensimmäisen puolen vuoden aikana. Toukokuussa palvelua käytti noin 400 asiakasta. Asiakkaita on kaikissa ikäryhmissä ja erityisesti lapsiperheet käyttävät omatoimikirjastoa viikonloppuisin. Myös opiskelijat ovat löytäneet omatoimiaikaan rauhalliset tilat opiskelua ja pääsykokeisiin lukemista varten. Asiakkaat ovat pitäneet erityisesti laajoista aukioloajoista ja siitä, että kirjastoon pääsee myös viikonloppuisin, kun itsellä on aikaa.

Jalkarannan ja Liipolan kirjastot ovat heinäkuussa pääasiallisesti omatoimikäytössä. Tuolloin  palveluajat ovat tiistaisin ja torstaisin klo 12–17. Palveluajat tekevät mahdolliseksi alle 15-vuotiaiden kirjastonkäytön ja varausten noutamisen kirjastosta. Lisäksi palveluaikoina on asiakkaan mahdollista hakea omatoimikirjastokortti sekä saada opastusta tiedonhakuun ja sähköiseen asiointiin.

 

Lisätietoja:

vastaava kirjastonhoitaja Marianne Honkala, Ahtialan kirjasto

marianne.honkala@lahti.fi, puh. 044 416 3230

 

palvelupäällikkö Marja Haapaniemi, lähipalvelut, Lahden kaupunginkirjasto

marja.haapaniemi@lahti.fi, puh. 044 416 3228

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs