Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Olli Mustonen Oulu Sinfonian solistina

Oulu Sinfonia

Olli Mustonen Oulu Sinfonian solistina

Tiedote.
Julkaistu: 01.12.2014 klo 13:14
Julkaisija: Oulu Sinfonia

Olli Mustonen on eittämättä yksi maamme kansainvälisesti tunnetuimmista pianisteista. Hän on esiintynyt maailman keskeisillä konserttilavoilla paitsi pianistina, myös kapellimestarina. Perustamansa Helsingin Festivaaliorkesterin kanssa Mustonen on tehnyt kiertueita Keski-Euroopassa ja Aasiassa.

Mustonen on levyttänyt mm. Ludwig van Beethovenin pianokonsertot sekä Charles-Valentin Alkanin ja Dmitri Šostakovitṥin preludit, joiden levytys on saanut Edison- ja Gramophone-palkinnon. Mustosen orkesterijohtamista on verrattu hänen pianismiinsa: taiteilija paneutuu molempiin täysin sieluin tuoden esitettyyn musiikkiin erityistä hienostuneisuutta ja persoonallista artikulointia jokaisen detaljin kohdalla.

Olli Mustonen on myös säveltäjä. Viime vuosina keskeisellä sijalla hänen tuotannossaan ovat olleet orkesteriteokset. Musiikin monipuolinen ja syvällinen mestarillisuus on hänen kohdallaan tunnustettu, ja hänet on palkittu Suomen kulttuuriministeriön Suomi-palkinnolla sekä Suomen Leijonan ritarikunnan Pro Finlandia -mitali vuonna 2003.

Oulu Sinfonian solistina Mustonen esittää Sergei Prokofjevin pianokonsertot nro 4 (vasemmalle kädelle) ja nro 1 torstaina 4.12. klo 19 Madetojan salissa. Orkesterin ylikapellimestari Johannes Gustavssonin johtamassa konsertissa kuullaan myös W.A. Mozartin kaksi sinfoniaa.

 

Lisätietoja

Olavi Sariola

olavi.sariola@ouka.fi

044 703 7220

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs