Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Nuorten työllistymisen tueksi aiempaa enemmän kesätyöseteleitä

Turun kaupunki

Nuorten työllistymisen tueksi aiempaa enemmän kesätyöseteleitä

Tiedote.
Julkaistu: 23.03.2016 klo 08:45
Julkaisija: Turun kaupunki

Nuorten työllistymistä tukevia kesätyöseteleitä tulee tänä vuonna jakoon enemmän kuin aiempina vuosina. Tietoisku seteleistä sekä nuorille että työtä tarjoaville yrityksille järjestetään heti pääsiäisen jälkeen tiistaina 29. maaliskuuta Turun Ohjaamossa.

Turun kaupunginhallitus on myöntänyt tänä vuonna 70 000 euroa nuorten työllistymistä edistäviin kesätyöseteleihin. Tänä kesänä 350 euron arvoisia kesätyöseteleitä on jaossa 200 kappaletta, eli liki kaksinkertainen määrä viime vuoteen nähden. 100 kesätyöseteliä jaetaan yrityksille nuorten työllistämiseen ja 100 seteliä suoraan nuorille.

– Nuorten työllistyminen on meidän kaikkien yhteinen asia, talkootyötä. On hienoa, että nyt voimme vielä entistä paremmin auttaa nuoria työllistymään yrityksiin kesätöiden kautta. Yrityksissä on nuorten tulevaisuuden työt, Turun Ohjaamon hankepäällikkö Jussi Rantalainen työllisyyspalvelukeskuksesta sanoo.

Ehtoina 15–18-vuoden ikä,
turkulaisuus ja riittävä työn kesto

Työpaikkoja haetaan itsenäisesti. Yritysten ilmoittamia avoimia kesätyösetelipaikkoja nostetaan myös Turun Ohjaamon Facebook-sivuille.

– Nuoren tulee noutaa seteli Ohjaamosta henkilökohtaisesti, kun työpaikka on varmistunut. Seteliä hakiessa mukana pitää olla tosite työpaikasta, vaikkapa työsopimus, ja lisäksi kuvallinen henkilötodistus, luettelee Rantalainen.

– Yritys saa setelin, kun se ilmoittaa meille avoinna olevan kesätyöpaikan hakuun. Yhtä yritystä kohden voimme tarjota kolme kesätyöseteliä.

Työllistettävän nuoren tulee olla 15–18-vuotias ja turkulainen. Työpaikka voi kuitenkin sijaita myös muualla kuin Turussa. Seteliä voi käyttää, kun työpesti kestää vähintään kaksi viikkoa tai 10 työpäivää kesä-, heinä- tai elokuussa ja päivittäinen työaika on vähintään kuusi tuntia.

Kesätyöseteli käy vain yrityksiin, ei Turun kaupungin tai valtion toimipisteisiin työllistyessä. Nuoren palkkauksen tulee olla TES:n mukainen, ja seteli korvaa 350 euroa näistä palkkakustannuksista työnantajalle.

Tietoisku kesätyöseteleistä sekä nuorille että työnantajille pidetään tiistaina 29. maaliskuuta kello 14–19 Turun Ohjaamossa (Yliopistonkatu 25 A, 4. kerros).

Lisätiedot:

Jussi Rantalainen, hankepäällikkö
Turun Ohjaamo
Turun kaupungin työllisyyspalvelukeskus
jussi.rantalainen@turku.fi
puh. 044 907 4904

Emma Sorvari, työsuunnittelija
Turun kaupungin työllisyyspalvelukeskus
emma.sorvari@turku.fi
puh. 044 907 2997

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs