Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Noin 100 nuorta sai kesätöitä Lappeenrannan kaupungilta

Lappeenrannan kaupunki

Noin 100 nuorta sai kesätöitä Lappeenrannan kaupungilta

Tiedote.
Julkaistu: 25.05.2016 klo 08:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Noin 100 lappeenrantalaisnuorta sai kesätöitä Lappeenrannan kaupungilta

Heistä 65 työskentelee ympäristö- ja puistotöissä, yhdeksän museoiden lipunmyynti- ja asiakaspalvelutehtävissä ja 27 matkailuneuvonnassa. Heidän lisäkseen kaupungin toimialoilla työskentelee joitakin opiskelijoita alan koulutusta vaativissa tehtävissä. Lisäksi nuorisotoimen Asinsaaren työleirille ja kaupunkityöpajaan palkataan 40 nuorta.  

Henkilöstöjohtaja Päivi Savilammen mukaan haasteellisesta taloustilanteesta huolimatta Lappeenrannan kaupunki on edelleen yksi Etelä-Karjalan suurimpia kesätyöllistäjiä. 

Kaupunki on tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa. Päivi Savilampi kertoo, että kampanjan vastuullisen työnantajan periaatteita on noudatettu kaupungilla jo pitkään, esimerkiksi kaikille kesätyöntekijöille on aina tehty kirjalliset työsopimukset. Edellisvuosina nuoria kesätyöntekijöitä on palkattu likimain yhtä paljon kuin tänäkin kesänä. 

– Osallistumalla vastuullinen kesäduuni -kampanjaan haluamme nostaa työantajaimagoamme ja kannustaa myös muita työnantajia palkkaamaan nuoria kesätöihin. Hyvässä kesäduunissa hommat ovat mielekkäitä, palkka kohtuullinen, meininki reilua ja palaute rakentavaa, Savilampi määrittelee. 

Kaupungin vastaava puutarhuri Maija Koski kertoo, että ympäristö- ja puistotöihin tulevia nuoria perehdytetään sekä kirjallisilla ohjeilla että henkilökohtaisella opastuksella. 

– Kirjalliselta muistilistalta löytyvät esimerkiksi työajat sekä esimiesten ja työterveyden puhelinnumerot. Tärkeitä opastettavia asioita ovat turvavälineiden ja koneiden käyttö sekä työvälineistä huolehtiminen. Jokainen opastetaan varsinaiseen työhön eri työpisteissä henkilökohtaisesti, Koski kertoo. 

Hakijoita oli huomattavasti enemmän, kun työpaikkoja. Esimerkiksi ympäristö- ja puistotöihin haki 460 ja matkailuneuvontaan 100 nuorta. Koska kaupunki haluaa tarjota mahdollisimman monelle tilaisuuden kesätöihin, palkka on pidetty kohtuullisena ja työtä on jaksoteltu kesän mittaan eri nuorille. Osa tehtävistä edellyttää 18-vuoden ikää, mutta nuorisotoimen pajoihin pääsee jo 14-vuotiaitakin ja puistotöihinkin voidaan ottaa alle 18-vuotiaita.

Esimerkiksi ympäristö- ja puistotöihin palkatut valittiin arpomalla, mutta erityisosaamista vaativiin tehtäviin, kuten museoharjoittelijan töihin hakeneita haastateltiin.   

Vastuullinen kesäduuni-kampanjassa sitoudutaan seuraaviin periaatteisiin: hyvä työnantajakokemus, mielekäs työ, perehdys ja ohjaaminen, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus, kohtuullinen palkka, kirjallinen työsopimus ja työtodistus.   

Pyry Lindberg hoitaa puistoja ja nurmikoita jo toista kesää

Tämän kevään ylioppilas, 19-vuotias Pyry Lindbergtyöskentelee kaupunginympäristö- ja puistotöissä jo toista kesää.  

Heti kirjoitusten jälkeen Pyry ryhtyi etsimään kesätyöpaikkaa ja oli mielissään, kun pääsi viime kesältä tuttuun työhön kaupungille. 

– Pääosa työstäni on nurmikon leikkuuta, mutta vaihtelua tulee puistojen hoidosta keskustan alueilla. Tykkään liikunnallisesta työstä ulkoilmassa, samalla kuntokin nousee, jääkiekkoa harrastava ja liikunnanohjaajan koulutukseen hakenut nuori mies kertoo. 

Hän kiittelee hyvää perehdytystä varsinkin työvälineiden käyttöön. 

– Aina olen saanut opastusta, kun olen tarvinnut neuvoja, ja työnjohtajat antavat palautettakin, onneksi hyvää, Pyry hymyilee. 

Lisätietoja:

Henkilöstöjohtaja Päivi Savilampi
puh. 040 577 9235
paivi.savilampi@lappeenranta.fi

Vastaava puutarhuri Maija Koski,
puh. 0400 703 616
maija.koski@lappeenranta.fi

Kesätyöntekijä Pyry Lindberg
puh. 050 440 5779
pyrre.97@hotmail.com

 

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs