Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Neljälle lahtelaiskoululle kestävän kehityksen diplomi

Lahden kaupunki

Neljälle lahtelaiskoululle kestävän kehityksen diplomi

Tiedote.
Julkaistu: 16.09.2016 klo 15:00
Julkaisija: Lahden kaupunki

Neljä Lahden peruskoulua, Harju, Salinkallio, Kivimaa ja Länsiharju, ovat saavuttaneet Lahden peruskoulujen kestävän kehityksen kartoituksen ylimmän tason viime kouluvuoden aikana. Kyseisille kouluille luovutetaan kestävän kehityksen diplomit Ympäristöviikolla.

Lahden peruskoulut täyttävät kaksi kertaa vuodessa kestävän kehityksen (keke) kyselyn, jolla kartoitetaan koulun tekoja ympäristökasvatuksen ja kestävän kehityksen edistämiseksi. Tulosten perusteella koulut sijoittuvat eri tasoille kolmiportaisella asteikolla. Kyselyssä arvioidaan osallisuutta ja yhteistyötä sekä ympäristöasioiden hallintaa teemoittain.

Keke-kyselyä on täytetty vuodesta 2012 alkaen. Tulosten perusteella Lahden kouluissa tehdään vuosi vuodelta enemmän tekoja ympäristönäkökohtien huomioimiseksi koulun arjessa. Koulut tekevät muun muassa aktiivisesti yhteistyötä koulun ulkopuolisten tahojen kanssa, käyttävät lähiluontoa opetuksessa, lajittelevat jätteet, osallistavat oppilaat ideoimaan ja toteuttamaan ympäristötekoja koulun arjessa jne.

Tärkeinä linkkeinä ympäristöasioiden edistämisessä kouluissa ovat ympäristöyhdyshenkilöt. Jokaisella Lahden peruskoululla on nimetty ympäristöyhdyshenkilö ja lisäksi kouluilla on yhteinen kestävän kehityksen koordinaattori. Tehtäviä hoidetaan luokanopettajan työn ohella. Useille kouluille on valittu kestävän kehityksen tiimi sekä oppilaiden ympäristöraati.

Kestävän kehityksen diplomit jaetaan:
ma 19.9. klo 9 Kivimaan koululla
ma 19.9. klo 9:50 Länsiharjun koululla
ti 20.9. klo 9 Harjun koululla
ti 20.9. klo 10 Salinkallion koululla

Lisätietoja:

Lotta Palomäki
Ympäristökasvattaja
Lahden kaupunki
puh. 050-5391693

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs