Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Nastolan vesihuoltolaitos Lahti Aquan omistukseen

Lahden kaupunki

Nastolan vesihuoltolaitos Lahti Aquan omistukseen

Tiedote.
Julkaistu: 17.08.2015 klo 18:45
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupungin konserniyhtiö Lahti Aqua on ostamassa Nastolan vesihuoltolaitoksen. Lahden ja Nastolan yhdistymishallitus vahvisti kauppasopimuksen ehdot ja yhteisvaltuusto päättää asiasta 9.11.2015. Kuntien vesihuollon yhtenäistäminen vaikuttaa vedenhuoltomaksuihin molempien kuntien alueella.

Suunnitelman mukaan Lahti Aqua tuottaa uuden Lahden kaupungin vesihuoltopalvelut vuoden 2016 alusta. Nastolan vesihuoltolaitoksen henkilökunta siirtyy Lahti Aqualle. Muutoksen myötä vesihuoltomaksut yhtenäistetään. Lahti Aqua korottaa maksujaan suunnitelman mukaisesti 5 %. Nastolan alueen vesihuollon kustannukset asiakkaille laskevat nykyisestä noin 15 % siten, että kulutukseen perustuva vesi- ja jätevesimaksu on 20 % nykyistä alempi ja kiinteä perusmaksu vastaavasti 25 % nykyistä korkeampi.

Kaupan myötä Lahti Aquan velkamäärä kasvaa ja tuloutus omistajalle vähenee. Yhdistymishallituksen linjauksen mukaan Aquan on maksettava jatkossa kaupungille vähintään 200.000 euron osinko vuodessa. Viime vuonna Lahti Aqua tuloutti kaupungille 0,86 M€ ja kuluvan vuoden tavoite on sama. 

Lisätiedot: konsernipalvelujohtaja Mika Mäkinen, p. 050 556 9815 Lahti Aquan toimitusjohtaja Martti Lipponen, p. 040 758 9644

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs