Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Nastolaan turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus

Lahden kaupunki

Nastolaan turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus

Tiedote.
Julkaistu: 06.11.2015 klo 14:01
Julkaisija: Lahden kaupunki

Suomen Punainen Risti avaa uuden vastaanottokeskuksen Nastolassa. SPR on tehnyt vuokrasopimuksen yksityisen kiinteistönomistajan kanssa 36 asunnosta Niinitiellä. Kunnanjohtaja Pauli Syyrakin mukaan vuodenvaihteeseen mennessä avattavaan vastaanottokeskukseen sijoitetaan lähinnä lapsiperheitä. Nastolan kunta järjestää asukastilaisuuden vastaanottokeskuksen avaamisesta keskiviikkona 18.11.2015.

Hennalaan uusia turvapaikanhakijoita

Lahden Hennalan hätämajoitusyksikköön odotetaan 100 uutta turvapaikanhakijaa. Hennalassa on tällä hetkellä 500 turvapaikanhakijaa, joista suuri osa on perheitä. Hätämajoitusyksikön johtaja Markku Heikkilä on esittänyt Tornion järjestelykeskukseen toiveen perheiden vastaanottamisesta. Heikkilän mukaan arki Hennalassa sujuu hyvin ja erityisen tyytyväinen hän on lasten ja nuorten valmistavan opetuksen käynnistymiseen.

Koululaiset siirtyvät ensi viikolla Hennalasta Kärpäsen ja Salinkallion kouluihin. Kärpäsessä aloittaa kaksi uutta yläkouluikäisten ryhmää ja Salinkalliossa kolme alakouluikäisten ryhmää. Koulut ovat kävelymatkan päässä hätämajoitusyksiköstä. Tällä hetkellä Lahdessa on kymmenen valmistavan opetuksen ryhmää. Lahden kaupungin opetus- ja kasvatusjohtaja Lassi Kilponen toteaa, että kaupungilla on kaikki valmiudet järjestää oppivelvollisuusikäisille lapsille ja nuorille valmistavaa opetusta myös nykyistä enemmän.

Hennala toimii toistaiseksi turvapaikanhakijoiden hätämajoitusyksikkönä. Hätämajoituksessa ollaan lyhyt aika, esimerkiksi kolme kuukautta ja odotetaan muuttoa vastaanottokeskukseen. Vastaanottokeskuksissa turvapaikanhakijat odottavat, kunnes saavat joko myönteisen tai kielteisen päätöksen.

Setlementtiliitto avaa vastaanottokeskuksen Jalkarannassa

Setlementtiliitto on avaamassa turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen Tapanilakotiin marraskuun aikana. Tapanilakoti on kaupungin omistama kiinteistö, jossa toimi vanhainkoti vuoden 2014 lopulle. Kiinteistössä on 95 majoitukseen sopivaa huonetta. Setlementtiliitto suunnittelee Tapanilakotiin erityisesti perheille tarkoitettua vastaanottokeskusta.

Setlementtiliitto järjestää Jalkarannassa asukastilaisuuden torstaina 19.11.2015 klo 17–19. Tilaisuus pidetään Tapanilakodissa.

Lisätietoja

Pauli Syyrakki
Nastolan kunnanjohtaja
0400 616 204

Markku Heikkilä
Hennalan hätämajoituskeskuksen johtaja, SPR
040 832 3895

Harri Sarjanoja
toimitusjohtaja, Setlementtiliitto, Viittakivi Oy
0400 524 999

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs