Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Muuttohalukkuus Lahteen kasvanut

Lahden kaupunki

Muuttohalukkuus Lahteen kasvanut

Tiedote.
Julkaistu: 17.06.2014 klo 11:47
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahti on pääkaupunkiseutulaisten keskuudessa kuudenneksi suosituin kunta, kun tarkastellaan mihin muuttoaikeissa olevat mieluiten muuttaisivat. Tutkimuksen kohteena oli 18 pääkaupunkiseudun ja sen ympäristön kuntaa. Muuttoaikeissa olevien keskuudessa suosituimpina kuntina Lahden edelle sijoittuivat Helsinki, Espoo, Porvoo, Vantaa ja Kirkkonummi.

Lahden parhaiksi puoliksi tutkimuksessa nousivat liikenneyhteydet ja asumiskustannukset. Muuttohalukkuuteen vaikuttavat monet tekijät. Tutkimukseen osallistuneet muuttoa harkitsevat ihmiset arvostavat Lahdessa myös monipuolisia harrastusmahdollisuuksia.

Kehitettävää Lahdella on tutkimuksen perusteella lapsiystävällisyydessä ja turvallisuudessa.

– Tutkimuksessa vahvistui jälleen kerran käsitys, että Lahti on mainettaan parempi. Lahden kaupungin mielikuva pitää saada vastaamaan todellisuutta ja vahvaa mielikuvamarkkinointia on jatkettava pitkäjänteisesti, sanoo Lahti Regionin toimitusjohtaja Raija Forsman.

Muuttohalukkuustutkimuksen pohjalta vahvistuvat myös ne tekijät, joita Lahden mielikuvan rakentamisessa on perusteltua edelleen hyödyntää. Näitä ovat sujuvien liikenneyhteyksien lisäksi muun muassa asumiskustannukset, asuntojen saatavuus sekä asuinympäristön viihtyisyys ja keskuksen kaupalliset palvelut.

Muuttohalukkuus Lahteen on tutkimuksen mukaan kasvanut, ja Forsman on kokonaisuudessaan tyytyväinen tuloksiin.

– Tutkimuksen verrokkiryhmässä eli siinä kuntaryhmässä, joka tavoittelee pääkaupunkiseudulta uusia asukkaita, Lahti sijoittui kärkeen.

Taustaa tutkimuksesta

Taloustutkimus Oy toteutti Pääkaupunkiseudun muuttohalukkuus 2014 -tutkimuksen kirjekyselynä osana Suur-Helsinki Tänään 2014 monitilaajatutkimusta. Tutkimukseen vastasi yhteensä 1011 iältään 15–79-vuotiasta pääkaupunkiseutulaista maalis-huhtikuussa 2014.

Tutkimuksessa tutkittiin 18 pääkaupunkiseudun ja sen ympäristökunnan tunnettavuutta, yleismielikuvaa, halukkuutta muuttaa kuntaan sekä tekijöitä, jotka vaikuttavat muuttohalukkuuteen.

Lisätietoja:

Raija Forsman
toimitusjohtaja, Lahti Region Oy
040 516 2803

Sari Alm
tutkimuspäällikkö, Lahden kaupunki
050 398 5162

Markus Mervola
markkinatutkija, Taloustutkimus Oy
010 758 5340

 

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs