Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Museoperjantaina 6.5. on vapaa sisäänpääsy Etelä-Karjalan museoon ja Lappeenrannan taidemuseoon.

Lappeenrannan kaupunki

Museoperjantaina 6.5. on vapaa sisäänpääsy Etelä-Karjalan museoon ja Lappeenrannan taidemuseoon.

Tiedote.
Julkaistu: 02.05.2016 klo 09:37
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Tiedote 2.5.2016 Julkaisuvapaa

Museoperjantaina 6.5. on vapaa sisäänpääsy Etelä-Karjalan museoon ja Lappeenrannan taidemuseoon.

Etelä-Karjalan museon näyttelyssä Keisarillisia lahjoja Pavlovskin palatsista on esillä kultaa, hopeaa, jalokiviä, silkkiä, samettia ja posliinia. Näyttely kertoo Venäjän keisarillisen hovin ylellisestä lahjakulttuurista 1700-luvun lopulta 1900-luvun alkuun saakka. Näyttely esittelee myös alueen omaa historiaa. Päähenkilöt ovat kaikki Katariina Suuresta Nikolai II:een olleet Etelä-Karjalan alueen hallitsijoita Vanhan Suomen ja autonomian aikojen halki.

Etelä-Karjalan museossa on lisäksi esillä perusnäyttely Kolme karjalaista kaupunkia – Lappeenranta, Viipuri ja Käkisalmi, joka tutustuttaa kaupunkien vaiheisiin tekstien, kuvien, karttojen, piirustusten, esineiden sekä ääninauhojen ja videoiden avulla.

Lappeenrannan taidemuseossa on avoinna kaksi näyttelyä. Keräilyn vimma – teoksia Vexi Salmen taidekokoelmasta -näyttelyyn on koottu yli 60 teosta 44 taiteilijalta – maalauksia, grafiikkaa, piirroksia, veistoksia ja video. Vexi ei ole kerännyt kokoelmaansa järjestelmällisesti, vaan vaistomaisesti, intohimolla ja ajoittain vimmaisesti. Näyttelyyn kootun kokonaisuuden pääpaino on kokoelman uusimmilla teoksilla. Suurin osa teoksista on 2000- ja 2010-luvuilta.

Kotka Ohoy! – teoksia Olavi Heinon taidekokoelmasta. Taiteilija ja taiteen kerääjä Olavi Heino tutustui taiteen maailman jo lapsuudessa. Hän seurasi isänsä Eino Heinon maalaamista istuen isän selän takana. Heino kuvaa itseään kerääjäksi, jonka saa välillä valtaansa intohimo, tarve saada tietty teos itselleen, eikä se jätä häntä rauhaan. Mahdollisuuksien rajallisuus on pakottanut pohtimaan tarkemmin, mitä todella haluaa sisällyttää kokoelmaan. Olavi Heinon kokoelman laajuus on tällä hetkellä noin 600 teosta. Suurin osa on maalauksia ja grafiikkaa. Molemmat näyttelyt ovat avoinna 22.5.saakka.

Museoperjantaita vietetään talviaikana joka kuukauden ensimmäisenä perjantaina. Tuttuun tapaan paikalla ovat myös vertaisihmettelijät klo 13–15. Heidän kanssaan voi jakaa kokemuksia näyttelyistä. Museot ovat avoinna klo 11–17.

Museokauppojen tarjouksina tässä kuussa ovat sateenvarjo ja muistivihko. Sateenvarjossa on kuva-aiheena Sirkka-Liisa Longan teos Kuule tuulta (1985). Nyt tarjouksessa vain 20 €. Muistikirjassa on kansina puhelinluettelon kannet vuodelta 1943. Osta vaikkapa päiväkirjaksi kesämökille, tarjouksessa vain 8 €.

Museoelämysten lomassa voi nauttia kahvihetkestä ja musiikista Kehruuhuoneella. Perjantaina 6.5. kanteleet ja viulut soivat Terhi Kolehmaisen, Kaisa Kuvajan ja Sari Kaasisen nuorten oppilaiden käsissä! Mukana nuoria kanteletaitajia kuten Venla Pesu, Pinja Vormisto ja Iida Kiri! Kahvikonserttiin on vapaa pääsy.

 

Etelä-Karjalan museo, Kristiinankatu 15 Lappeenrannan linnoitus ja Lappeenrannan taidemuseo, Kristiinankatu 8 – 10 Lappeenrannan linnoitus.

 

Tervetuloa museoon!

 

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs