Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Muotoilulla sujuvampaa arkea lahtelaisiin päiväkoteihin

Lahden kaupunki

Muotoilulla sujuvampaa arkea lahtelaisiin päiväkoteihin

Tiedote.
Julkaistu: 12.09.2016 klo 15:53
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden Tilakeskuksen ja Suomen Muotoilusäätiön yhteisprojektissa nuoret muotoilijat ideoivat päiväkodin tila- ja kalusteratkaisuja

Tilakeskus yhdessä sivistystoimialan varhaiskasvatuspalveluiden kanssa valmistelee modulaarista päiväkotikonseptia. Moduuliratkaisuilla pyritään vakioimaan tilojen toiminnallinen muunneltavuus ja tilatehokkuus käytön sujuvuudesta tinkimättä. Tavoitteiden edistämiseksi toteutettiin alkukesällä Lahden Tilakeskuksen ja Muotoilusäätiön yhteistyöprojekti konseptin hiomiseksi muotoilun keinoin.

Yhteistyö on osa Muotoilusäätiön koordinoimaa Työllisyys tähtäimessä -hanketta, jonka tavoitteena on vahvistaa nuorten muotoilijoiden ammatillisia valmiuksia. Muotoiluprojektin tuotoksena syntyi pitkälti toistakymmentä tila- ja kalustekonseptia, joista kahta kehitettiin eteenpäin yksityiskohtaisiksi suunnitelmiksi. Konsepteja voidaan pitää lahtelaisten päiväkotien suunnittelua ja uudenlaisten kalusteratkaisujen kehittämistä palvelevana ideapankkina.

– Yhteistyön tulokset ylittivät odotuksemme. Nuoret muotoilijat ovat tehneet todella ammattitaitoista suunnittelutyötä ja heidän ideoitaan voidaan hyödyntää tilakeskuksen päiväkotikonseptissa sekä tuoda käytäntöön muutoinkin, toteaa tilakeskuksen toimitilajohtaja Mauri Koistinen.

Alla liitteenä kuva: Lassi Häkkinen / Lahden kaupunki. Vasemmalla Maria Helander, Johanna Strand, Jaakko Ranne, Timo Saarnio, Aaro Sariola ja oikealla Tilda Jyräsalo.

Lisätietoja:
toimitilajohtaja Mauri Koistinen, p. 050 65 862

Liitetiedostot

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs