Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Mobiiliosallistumisen kokeilu Täsä vauhdissa

Turun kaupunki

Mobiiliosallistumisen kokeilu Täsä vauhdissa

Tiedote.
Julkaistu: 02.07.2015 klo 11:45
Julkaisija: Turun kaupunki

Mobiilisovellus Täsä on uusi tapa vaikuttaa Turun kaupunkisuunnitteluun. Ensimmäisen kuukauden aikana sovellukseen on rekisteröitynyt jo yli 500 käyttäjää. Sovellus toimii sosiaalisen median tapaan eli se on monenkeskinen vuorovaikutteinen kanava osallistua keskusteluun Turun kehittämisestä.

Turun kaupunki kokeilee Täsää lokakuuhun 2015 asti. Täsä toteutetaan osana eurooppalaista mobiiliosallistumisen tutkimushanketta.

Täsässä voi osallistua kaupungin antamiin virallisiin tehtäviin, muiden käyttäjien luomiin epävirallisiin tehtäviin tai lisätä omia tehtäviä muille. Käyttäjä voi lisäksi nostaa esiin yksittäisiä paikkasidonnaisia ideoita tai ongelmia tai luoda muille kyselyitä itseään kiinnostavista aiheista. Osallistua voi myös kommentoimalla muiden luomia sisältöjä tai tykkäämällä niistä, sosiaalisen median tapaan.

Kesätehtävä keskustan viitoista

Uusimmassa virallisessa tehtävässä kysytään minkälaisia kylttejä tai viittoja tarvittaisiin ja mihin, että Turkua vähemmän tuntevat löytäisivät Turun keskustaan ja pystyisivät paremmin suunnistamaan siellä. Tehtävän on antanut keskustan kehittämisyhdistys Turun ydinkeskustayhdistys ry.

Ihmisten toivotaan kertovan sovelluksesta ja tehtävästä myös kaupungissa vieraileville ystävilleen. Täsää voi käyttää suomen lisäksi ruotsiksi, englanniksi ja saksaksi. Kielen voi vaihtaa asetuksista.

Sovelluksissa on auki myös tehtäviä koskien mm. Port Åboan (Majakkarannan edustan) kaavaa, Turun keskustan kehittämistä lasten tai lapsiperheiden näkökulmasta ja yksityiskohtaisempaa eri paikkojen kehittämistä. Lisäksi sovelluksessa on käyty keskustelua esimerkiksi Aurakadun liikenteestä, Vanhan Suurtorin kehittämisestä, Kakolanmäen virkistyskäytöstä, Kupittaan skeittiparkin uusimisesta ja lukuisista muista ideoista.

– Turun kaupunki toivoo sovellukselta nimenomaan ideointia, hyviä perusteluja ja keskustelua erilaisista kehittämisnäkökulmista”, kertoo hankkeen johtaja Sampo Ruoppila.

Täsä Pop Up Forumissa 5.7. asti

Täsä-tiimi pitää Pop Up toimistoa Forumissa sunnuntaihin 5.7. asti. Tule kysymään ja keskustelemaan sovelluksesta. Väliaikaistoimisto on jaettu yhdessä H2Ö-festivaalin ja Funktiån toimiston kanssa ja se löytyy suuresta kulmatilasta Clas Ohlsonia vastapäätä.

Täsän verkkosivuilta löydät jatkuvasti ohjevideot sovelluksen lataamisesta ja käytöstä. Sovelluksen käytettävyyteen on tehty parannuksia, joten kannattaa varmistaa, että puhelimessasi tai tabletissasi on ohjelman uusin versio. Päivitykset ovat saatavilla laitteiden käyttöjärjestelmien (Android, Windows ja iOS) sovelluskaupoista.

Täsä-kokeilua johtaa Turun yliopisto. Tutkijat pyytävät käyttäjiä vastaamaan sovelluksessa avautuvaan kyselyyn, jolla kerätään lisätietoja tutkimukseen. 

Lisätietoja: Tutkimusjohtaja Sampo Ruoppila, +358405926629 ja tasatuki@utu.fi

http://tasa-sovellus.b-part.eu/

https://www.facebook.com/tasasovellus

http://www.turku.fi/uutinen/2015-06-03_tasa-mobiilisovellus-tekee-kaupunkisuunnitteluun-osallistumisesta-helppoa-ja

Turun kaupungin mediatiedotteet: www.turku.fi/tiedotteet

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs