Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » MLL muistuttaa vanhempia koulun alkaessa: anna aikaa ja kuuntele lasta

Mannerheimin Lastensuojeluliitto

MLL muistuttaa vanhempia koulun alkaessa: anna aikaa ja kuuntele lasta

Tiedote.
Julkaistu: 12.08.2015 klo 13:37
Julkaisija: Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Koulunalku on iso muutos lapsen ja koko perheen elämässä. Toinen tärkeä vaihe on siirtyminen alakoulusta yläkouluun, joka ajoittuu alkavaan murrosikään. Mannerheimin Lastensuojeluliitto (MLL) lähettää koulujen alkaessa sekä ekaluokkalaisten että yläkoulun aloittavien lasten koteihin kirjeen, jolla vanhempia muistutetaan lapsen hyvinvoinnille tärkeistä asioista. 

Hyvä alku koulutielle -kampanjassa MLL muistuttaa ekaluokkalaisen vanhempia siitä, että pieni koululainen tarvitsee vielä paljon aikuisen apua, huomiota ja aikaa. Vanhemman tehtävänä on huolehtia lapsen turvallisuudesta, riittävästä levosta, monipuolisesta ravinnosta ja oikeudesta leikkiä ja liikkua.

Hyvä alku yläkouluun -kampanjassa käsitellään yläkoululaisen kehitystä, kaverisuhteita ja rajojen asettamista. Murrosiän haasteiden ja muutosten keskellä lapsi tarvitsee lähelleen vanhemmat, jotka tukevat häntä ja ovat kiinnostuneita hänen koulunkäynnistään ja hyvinvoinnistaan.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hyvä alku koulutielle ja Hyvä alku yläkouluun -kampanjat tavoittavat lähes 100 000 koululaisen vanhemmat. Ruotsinkieliset perheet saavat kirjeen omalla kielellään. Kampanjat voidaan toteuttaa yhteistyökumppaneilta ja säätiöiltä saadun tuen avulla.

Hyvä alku koulutielle -kampanjassa mukana ovat S-ryhmä, Liikenneturva, Jenny ja Antti Wihurin säätiö, Henry Fordin säätiö sekä Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiö.

Hyvä alku yläkouluun -kampanjan tukijoita ovat Liikenneturva, Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiö, Jenny ja Antti Wihurin säätiö, Henry Fordin säätiö sekä Louise och Göran Ehrnrooths Stiftelse.

 

Lisätietoja:

markkinointipäällikkö Anna-Leena Mitro p. 050 312 3023, etunimi.sukunimi@mll.fi
viestintäjohtaja Liisa Partio p. 040 580 8984, etunimi.sukunimi@mll.fi

Liitetiedostot

Mannerheimin Lastensuojeluliitto on avoin kansalaisjärjestö, joka edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia. 

MLL:n visio 2024: Suomi on lapsiystävällinen yhteiskunta, jossa lapsen etu asetetaan etusijalle ja jossa lapset ja nuoret voivat hyvin.

Tutustu MLL:n toimintaan www.mll.fi 
MLL Twitterissä @MLL_fi 
MLL Facebookissa www.facebook.com/mannerheiminlastensuojeluliitto

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs