Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Mikkelin museot siirtyvät digiaikaan

Mikkelin kaupunki

Mikkelin museot siirtyvät digiaikaan

Tiedote.
Julkaistu: 02.06.2015 klo 13:03
Julkaisija: Mikkelin kaupunki

Kaikki Mikkelin kaupungin museoiden digitaaliset aineistot julkaistaan avoimesti osana Kansallista digitaalista kirjastoa vapaasti kaikkien käyttöön.

- Museoiden näkökulmasta katsottuna kyse on julkisten tietovarantojen näkyvyydestä, kommentoi Mikkelin kaupungin museotoimenjohtaja Matti Karttunen.

- Tämä auttaa kulttuuriperintötietoisuutta, kun kokoelmat ovat avoinna yleisölle. Jatkon kannalta digitaalinen julkaisu tarjoaa paljon mahdollisuuksia, Karttunen jatkaa.

Sivustolla finna.fikäyttäjä voi esimerkiksi hakea vanhoja valokuvia ja pyytää niitä omaan käyttöönsä. Matti Karttunen muistuttaa, että vaikka museotoiminta laajenee digitaalisen kulttuurin saralle, ei digitaalinen aineisto poista tekijänoikeuksia.

Osana julkisia palveluita

Jos Mikkelissä on viime vuosina korostettu digitaalisuutta, on digiajatus vahvasti mukana myös Suomen uuden hallituksen ohjelmassa.

- Museoiden aineistojen digitalisointi liittyy myös hallitusohjelman linjauksiin julkisten palveluiden digitalisoinnista, sanoo Lupaus 2016 -ohjelmajohtaja Juha Ropponen.

Kansallinen digitaalinen kirjasto -hankkeen yhtenä tavoitteena on lisätä alun perin fyysisessä muodossa olevien kirjasto-, arkisto- ja museoaineistojen digitointia sekä näiden aineistojen saatavuutta. Kansallinen digitaalinen kirjasto -hankkeessa vauhditetaan kulttuuriperintöaineistojen digitointia sekä edistetään toimia, joilla yhtenäistetään kirjasto-, arkisto- ja museoaineistojen metadataa ja kehitetään digitoinnin prosesseja.

Katso lisää:
Kansallinen digitaalinen kirjasto

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs