Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Mikkelin historia ja kulttuuriympäristö heräävät henkiin uusilla teemallisilla kävelykierroksilla

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Mikkelin historia ja kulttuuriympäristö heräävät henkiin uusilla teemallisilla kävelykierroksilla

Tiedote.
Julkaistu: 30.10.2015 klo 13:15
Julkaisija: Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy ja Mikkelin kaupungin museotoimi valjastivat yhdessä tarinat tekemään Mikkeliä tutuksi matkailijoille ja kaupungin asukkaille. Uudet teemalliset kävelykierrokset täydentävät Mikkelin matkailutarjontaa ja avaavat myös paikallisille erilaisia näkökulmia omaan kulttuuriympäristöön. Tarinoiden avulla Mikkelin historiaa tehdään eläväksi ja tuodaan lähemmäs ihmisiä.

Uudet teemalliset kävelykierrokset johdattavat osallistujia eri aikakausien Mikkeliin, aina kivikaudesta nykypäivään saakka. – Kävelykierroksilla Mikkelin monipuolinen kulttuuriperintö näyttäytyy osallistujille uusista näkökulmista. Teemoina on muun muassa kaupungin arkkitehtuuri, esihistoria, venäläisyys Mikkelin historiassa sekä retrohenkinen 1980-luku, kertoo kierrosten sisällön tuottanut kulttuurintutkija Leena Hangasmaa.

Teemalliset kävelykierrokset ammentavat vanhoista tarinoista. – Kansan suussa liikkuvat tarinat, kiinnostavat henkilöt, kylähullut ja paikannimet tunnetaan yleisesti paikkakunnalla, mutta virallisiin historiankirjoituksiin niitä ei välttämättä kirjata, toteaa museotoimenjohtaja Matti Karttunen Mikkelin kaupungilta. – Kävelykierrokset ovat oivallinen tapa tuoda tarinallisuus osaksi kulttuurihistoriaa sekä tarinat yleisempään tietoisuuteen. Parhaassa tapauksessa aineeton kulttuurihistoria alkaa näin elää tarinoiden kautta.

Kävelykierrosten kehittäminen alkoi Mikkelin kaupungin EU-rahoituksella vuosina 2011-2013 toteuttaman Mikkelin seudun kulttuuriperintö -hankkeen puitteissa. – Hankkeessa tunnistettiin teemoja alueen kulttuuriperinnön hyödyntämiseksi. Erilaiset kävelyreitit nähtiin toimivaksi tavaksi esitellä paikkakunnan historiaa ja kulttuuria niin paikallisille asukkaille kuin matkailijoille, toteaa hankkeen projektipäällikkönä toiminut Pia Puntanen.

– Hankkeen aikana toteutettiin kolme kävelyreittiä, joista on kerätty kokemusta nyt kahden vuoden ajan. Kävelykierroksilla sekä matkailijat että Mikkelin asukkaat ovat löytäneet kaupungin kulttuurihistorian uudella tavalla. Myönteisen palautteen myötä reittivalikoimaa on laajennettu, ja nyt matkailijoille ja Mikkelin asukkaille on tarjolla yhteensä 10 erilaista kierrosta.

Uudet kävelykierrokset on toteutettu Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n ja Mikkelin kaupungin museotoimen yhteistyöllä. Opastus kävelykierroksille on saatavilla sähköisesti osoitteesta www.visitmikkeli.fi/sahkoinen_kirjahylly ja painettuna Mikkelin matkailuneuvonnasta (Maaherrankatu 22).

Lisätiedot:

Maisa Häkkinen, Matkailujohtaja, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, 044 794 2219, maisa.hakkinen@mikseimikkeli.fi

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy edistää Mikkelin elinvoimaisuutta ja vetovoimaa ja yritysten toimintaedellytyksiä sekä menestymistä toiminnan fokuksen ollessa erityisesti mikro- ja pk-yrityksissä. www.mikseimikkkeli.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs