Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Mikkelin asuntomessualueen tonttihakemuksista päätöksiä

Mikkelin kaupunki

Mikkelin asuntomessualueen tonttihakemuksista päätöksiä

Tiedote.
Julkaistu: 10.06.2015 klo 08:17
Julkaisija: Mikkelin kaupunki

Kahdeksantoista tonttia Mikkelin asuntomessualueelta on löytämässä rakentajansa. Mikkelin kaupungin asuntomessutoimikunta käsitteli tonttihakemukset 8.6. pitämässään kokouksessa. Kahden hakijan kanssa tarkennetaan vielä hakemusten sisältöä, mutta loput hakemukset ovat teknisen lautakunnan käsiteltävinä. Valituista pientaloista suurin osa on hirsi- ja puurakenteisia. Mukana on myös kivitaloja sekä palkkirakenteita. Moni rakentajista on yhteistyössä taloteollisuuden kanssa, mutta joukossa on myös alan yrittäjiä, jotka toteuttavat projektin omatoimisesti. Vaikka talotehtaista moni on paikallisille jo ennestään tuttuja, on mukana myös uusia tuttavuuksia.

Suurin osa hakijoista pääsee ensisijaisesti hakemalleen tontille. Rakentajien valinnassa on painotettu rakennuksen toteuttamiskelpoisuutta, messurakentamisen teemojen esiintuomista, sopivuutta maisemaan ja maastoon sekä asemakaavan ja rakentamistapaohjeen noudattamista. Alueen järvimaisema, rinteet, puusto ja luonnonympäristö halutaan säilyttää aluetta kunnioittaen.

- Alueelle on muodostumassa upea kokonaisuus Saimaan näkymiä hyödyntäen, iloitsee projektipäällikkö Heikki Manninen.

Avoin haku vapaana olevista tonteista jatkuu. Kysyntä on kasvanut viime viikkoina ja nopeat ehtivät vielä mukaan. Tulevat hakemukset käsitellään asuntomessutoimikunnan seuraavassa kokouksessa syyskuun loppupuolella.

- Saatavilla on edelleen kohtuuhintaisia tontteja Saimaan rannan tuntumassa ja järvinäkymillä, Manninen muistuttaa ja kehottaa kiinnostuneita olemaan yhteydessä asuntomessutoimistoon.

- Autamme rakentajia kaikissa työvaiheissa alkaen yhteistyökumppanien etsimisestä.

Messualueen maanrakennus-, kadunrakennus- ja kunnallistekniikan rakentamisurakat ovat jo käynnissä. Tontit luovutetaan rakentajille urakoiden valmistuttua keväällä 2016, jonka jälkeen varsinaisten messutalojen rakentaminen pääsee käyntiin.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Heikki Manninen
044 794 5235

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs